maandag 6 januari 2014

Space

Stilte geeft je een verfrissende blik op je leven en je wereld. Opeens erger ik me aan vieze plekken, rommel, en kan ik beter dan ooit afstand nemen en met een frisse blik naar alles kijken. Het leidt tot opruimen en schoonmaken, ordenen en herbeoordelen. Vanmorgen de bijkeuken een beurtje gegeven en het ruikt weer lekker fris met mijn eigen gemaakte schoonmaakspul en luchtverfrisser. In de kamer dampt een schaaltje water op de kachel met wat druppels etherische olie en mandarijn schilletjes en ik mest af en toe en stapeltje, laatje, hoekje uit en dat voelt prima! Vanmorgen ook een nieuwe batch eigen smeersels gemaakt voor de huid, en het ruikt dus overheerlijk in huis.
Morgen is mijn trouwe hulp er weer en kunnen we ook samen aan de slag. Iets waar ik echt zin in heb, terwijl ik normaal niet zo huishoudelijk ben.
Huishouden wat altijd een corveeachtig bezig zijn was (ook al omdat ik niet veel energie had), wordt nu een opbouwende aktiviteit.  En loopt alles tegen, dan laat ik het even een paar minuten met rust en begin na diep ademen weer overnieuw en dan lukt het meestal wel. Af en toe kijk ik in rustpauzes naar een aflevering van Through the Wormhole of een opgenomen muziekprogramma, en als ik langer rust neem, lees ik lekker de stapel lektuur weg of pak een Jeff Foster boek.
Mijn eten is erg sober maar lekker en  ik geniet van de keuken die gister al een grote beurt kreeg. Het stimuleert om in een opgeruimde omgeving bezig te zijn en brengt tevens rust. Ik zit dus heel lekker in mijn vel!
Heb nu al zin om in de tuin te werken, maar er is nog zat in huis dat voorrang heeft.

1 opmerking:

  1. Voor mij is huishoudelijk werk een soort fitness met plezierig resultaat

    BeantwoordenVerwijderen