zondag 12 januari 2014

De zon zien opgaan

Nu het 's ochtends nog lang donker is, lees ik in bed lekker de mail, de krant en ander nieuws op mijn tablet, terwijl ik regelmatig een blik naar buiten werp om te zien hoe de ochtendstond zich ontwikkelt. Het begint lichter en lichter te worden en er komen prachtige kleuren in de lucht en dan is er opeens zonsopgang. Via Vroege Vogels kan ik dit itjdstip precies volgen , terwijl het visueel zich buiten mijn slaapkamerraam ontplooit. Wat een pracht, vooral als, zoals vanmorgen, de zon echt komt en er geen depressielucht dit spektakel aan het oog onttrekt. Genieten om zo je dag te beginnen!
Inmiddels schijnt het zonnetje dapper en spiegelt de gracht de lucht, want het is bijna windstil. Mijn dag is echt goed begonnen!
Vanmiddag weer een mooi schaatsevenement! Hoewel Sven en meerdere andere toppers ontbreken, kan  Blokhuijzen en natuurlijk Ireen Wüst laten zien dat ze in bloedvorm zijn. Mooi, mooi!
De bonensoep is verrukkulluk uitgevallen en ik snoep druifjes en mandarijnen. Blije Vlas? Nou en of!

3 opmerkingen:

  1. Wat grappig. Zaten we beiden van die mooi kleurende hemel te genieten. Jij thuis,ik eerst op de fiets.Veel plezier bij de tv,ik kijk na mijn wandeling een detective. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik geniet ook iedere ochtend van de zonsopkomst hier recht achter ons huis, terwijl ik mijn eerste kop koffie drink en de pc start.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja wij vroege vogels zijn bevoordeeld!

    BeantwoordenVerwijderen