maandag 16 december 2013

Voorbereidingen

Gewoon verder met wat ik graag gedaan wil hebben voor mijn retraite.  Het lijstje wordt beduidend kleiner per dag. Dat geeft grote tevredenheid. Ten eerste omdat het allemaal dingen zijn waar ik geen energie en aandacht meer hoef te geven. Ten tweede, om dat ik het allemaal ook voor elkaar krijg. Vergeleken met ruim een half jaar terug was deze lijst een project voor veel langere termijn geweest en was waarschijnlijk nooit het punt bereikt dat alles afgestreept was, als je er  heel lange tijd  voor nodig hebt, groeit zo'n opsomming  onderaan  soms harder aan, dan je bovenaan doorhaalt.
Vandaag wat boodschapjes halen, een  paar kadootjes voor mensen uitzoeken en verder met de koelkast en de nieuwjaarswensen. Het ziekenfonds
zit in de pijplijn, wachten op bericht dus.  En dan  zijn de voorgenomen taken vrijwel klaar!
Zorgtoeslag (zorgen dat ik niet moet terugbetalen komend jaar) is geregeld. Heb net gebeld en dat is dus ook afgevinkt!
Er staan al wat led-lichtjes hier en daar in de kamer  en de sfeer is rustig en intiem.
Yes I can!

3 opmerkingen:

  1. Wat moet dat een heerlijk gevoel zijn. Veel meer doen en minder moe. Geniet er van. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Terwijl ik nogal achter loop op mijn schema, laaf ik me aan jouw rust, positiviteit en organisatievermogen. Er zijn nogal wat mensen in mijn omgeving die wat hulp kunnen gebruiken en dat is belangrijker dan het afvinken van mijn lijstje. Ben nog in het stadium van aangroei aan de onderkant. :)

    BeantwoordenVerwijderen