woensdag 25 december 2013

Berichten vanuit de stilte I

Het kijken naar een serie als Through The Wormhole biedt mij veel kansen tot reflectie. Het is een serie die de nieuwste  wetenschappelijke ontwikkelingen over allerlei levensvragen probeert te belichten of in elk geval toe te lichten˙Vandaag keek ik Is there life after death, dat niet alleen Bijna Dood Ervaringen probeert te verklaren, maar ook wat is bewustzijn, wat is geest en is dat er na de lichamelijke dood nog steeds? Beantwoordt worden die vragen vrijwel nooit geheel, maar wel de benaderingen ervan en wat die onderzoeken dan hebben opgeleverd. Het interessantste is eigenlijk dat er nooit een definitief antwoord is, zeker ook geen negatief antwoord. Wel meer en andere vragen.
Het maakt me nederig, doet me beseffen dat er zoveel meer is dan wij weten en misschien ooit te weten zullen kunnen komen, dat triviale dagelijkse zaken opeens een heel andere zwaarte krijgen. Zelfs dood en sterven zijn niet eenduidig in het licht van bv het heelal of heelallen.
Ook lezen over de zoektochten van anderen en hoe ze hun weg en conclusies onder woorden brengen doet me veel. Loslaten geeft juist houvast is er zo eentje. Daar kan ik dan weer een poosje mee voort.
Toch zit ik niet alleen maar op een quantumwolkje, maar zoek ook mijn aarding. In huis ruikt het goddelijk naar gebraden fazentenpoten (is wild en vrijwel net zo duur als biokip) en stoofpeertjes. Ik slaap uit en vrij veel met de overgelukkige katten. Mijn reis is nu al de moeite waard.


3 opmerkingen:

  1. Is het anders,nu je meer energie hebt?Fijne tijd verder,Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jij verheft zwijmelen tot een kunst. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Net als Izerina vroeg ik me af of het nu je anders eet ook anders ervaart dan de afgelopen jaren.

    BeantwoordenVerwijderen