donderdag 24 oktober 2013

verwondering

De wereld en ons landje en dan speciaal de mensen en hun diskussies blijven me verbazen.
De crisis is toch een verzonnen verhaal? Geld is niets waard, tenzij je erin gelooft. Met zijn allen hebben we dit de wereld in geholpen en we zouden het ook de wereld weer uit kunnen  helpen. Het is een ruilmiddel en je kunt het niet gebruiken als er niets tegenover staat. Het Westen en Amerika en zijn banken voorop hebben gebakken lucht in ons systeem gepompt, met de bedoeling zichzelf te verrijken. Nederland en Europa deden gretig mee, omdat ze met handen en  voeten aan Amerika gebonden zijn en met grote ogen naar de vermeende mooie kleren van de keizer bleven kijken. De wereld is hetzelfde gebleven, een beetje vuiler, een beetje leger, maar nog steeds diezelfde wereld, dat stofje in het heelal. Toch roepen we (bijna ) allemaal dat er crisis is. We eten en drinken, gaan op vakantie, hebben computers en kasten vol kleren en veel te dure huizen onder onze kont en een auto voor de deur, maar o wat is het leven moeilijk. Er zijn mensen aan de onderkant van dit systeem die het best lastig hebben om alles rond te breien, maar niet te vergelijken met de stakkers in Afrika en Azie die vandaag niet weten waar morgen eten en drinken vandaan moet komen. We zouden alles kunnen veranderen, wij een stapje terug en iedereen in elk geval de basislevensbehoeften voor handen.
Oorlog is niet nodig, nergens goed voor, toch blijft er oorlog in de wereld. Hoe kunnen we dat toestaan?De mensheid is zogenaamd zo beschaafd en alwetend, we kunnen zo verschrikkelijk veel en dan toch niet deze elementaire problemen ooplossen. 
En dan maken we ons druk over Zwarte Pieten..........

4 opmerkingen:

 1. Daar heb ik ook over nagedacht. Zelf heb zoiets van "VN,waar bemoei je je mee.. Het is een oud kinderfeest en Piet is zwart van het roet."Zou dat ook meespelen bij die verontwaardiging? De inmenging van anderen in een stuk huiselijkheid,maar ook een flink stuk verdienste bij winkeliers? Sint-feest is even ontsnappen aan dat voordurend bombardement van de media over de crisis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nederlanders laten weer een shoren dat niet alleen de omvang van hun land klein is...........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. als je een probleem maakt van zwarte piet omdat het racistisch zou zijn, komen er dan straks ouderen die gaan klagen dat we ouderen discrimineren omdat dat een oude man is en komen er straks vrouwen die gaan klagen omdat we vrouwen discrimineren omdat sinterklaas altijd een man is, mogen Amerikanen straks geen geen kerstfeest meer vieren omdat
  Father Christmas een dikke oude man is en dus dicrimerend is tegen over dikke oude mensen, het lijkt me dat er genoeg andere en grotere problemen in de wereld zijn , hongersnood, milieurampen, burgeroorlogen, natuurrampen en mishandeling en onderdrukking van minderheden, lijkt me dat de VN zich daar beter druk over kan maken.

  BeantwoordenVerwijderen