donderdag 10 oktober 2013

Sunny side up

Vanmorgen opende ik de gordijnen en keek tegen een vriendelijk zonnetje aan. Heerlijk. Gister dreigde de hele dag regen om pas in de namiddag en avond echt toe te slaan. Grijze dag, dus.
Opgewekt opende ik het tablet voor post, nieuws en weer en bah, de buienrader leek wel overdekt met wolkenpartijtjes die vanuit het westen optrokken ter bezorging van nog meer nattigheid. Inmiddels is dat al bewaarheid. De nazomerdagen, die ik zeer benutte voor tochtjes en buiten genieten, lijken voorbij. Nou ja, het zij zo.
De activiteiten met de pc nemen veel tijd, tenminste wachttijd, terwijl de software gegevens verzamelt, en er in huis is genoeg te doen is ondertussen.
Over de pc; ik ben begonnen als totale leek, ruim twaalf jaar geleden en heb mezelf door boekjes en oefenen het ene na het andere Windows en andere systemen eigen gemaakt. In het begin had ik nog wel eens hulp van Broeder G. nodig, maar dat is tegenwoordig meestal alleen met problemen met stekkers en draden, want die wirwar wil nog wel eens paniek en door- de- bomen- het- bos- niet -meer -zien gevoelens op te wekken. Bovendien heeft G. zoveel meer technische kennis dat hij altijd mijn back- up is in noodgevallen. Maar zijn bijstand wordt steeds minder nodig en tegenwoordig vermaak ik me prima met biebboeken over techniek, pc-bladen en websites die aan die materie gewijd zijn. Een uitstekend tijdverdrijf en hoewel veel boven mijn lekenpetje gaat, kom ik wel steeds een stapje verder en durf ik ook meer.
G. is vandaag jarig, dus later op de dag hoop ik daar even te landen met een klein aardigheidje voor hem. Belooft een herfstig maar nuttig en plezant dagje te worden.

2 opmerkingen:

  1. Prettig,als je zoveel weet van de pc. Is het droog gebleven?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met de verjaardag van broeder G

    groetjes Nienke

    BeantwoordenVerwijderen