woensdag 30 oktober 2013

Ramptoerist

Vanmorgen de bioboodschappen gehaald en een tochtje gereden langs een paar rampplekken in de stad. Ongeloofloos wat een ravage. Een grote iepenlaan is minstens 6 hele grote dikke oude iepen kwijt. Het plaatselijke park ligt bezaaid met grote takken en ook hier veel hele grote bomen geknapt, of ontworteld of gespleten. Elke straat heeft wel schade, hier een hek, daar een half dak, overal veel grote takken afgewaaid. Een wonder dat er maar een paar mensen naar de eerste hulp kwamen maandag.  Ik heb nog nooit zoveel stormschade meegemaakt hier en het waren vooral de enorme windstoten volgens mij die de boosdoeners waren. De brandweer, politie, groenvoorzieningen, stratenmakers, vrachtauto's en kraanwagens zijn druk doende, maar waar het geen grote wegen versperde of direct gevaar opleverde is slechts een klein deel geruimd. Daar zijn ze de rest van de week nog wel zoet mee. Een wonder dat de dame van het bomenbedrijf gister al kwam kijken en deze week waarschijnlijk al aan de slag zal gaan. Er hoeft geen kraan aan te pas te komen, de boom kan in zijn positie gestut worden zodat hij ontmanteld kan worden. Het is populierenhout dus niemand heeft belangstelling voor het hout als kachelvulling ofzo.
Het komt  boven de duizend euro uit, de operatie, maar behalve een eigen risico, dat jammer maar overzienbaar is, betaalt de verzekering. Ze gaan niet moeilijk doen, gezien de grote schade en het aantal claims.
Weer eens veel geluk bij een ongeluk.

3 opmerkingen:

 1. Als hij dan toch moest vallen, had hij geen betere plek kunnen bedenken. Stel dat hij op je huis terecht was gekomen ....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat valt dan weer mee.In het noorden was de wind veel harder,dan aan de zuid-west kust.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. populierenhout kun je klompen van maken ;)

  Maar waarom niet in de kachel? Is daar een speciale reden voor?

  BeantwoordenVerwijderen