dinsdag 1 oktober 2013

Oktober

De temperatuur daalt, ondanks het zonnige weer van de laatste dagen. Ook het korten van de dagen begint echt op te vallen.
Dierendag komt eraan en de warmere kleding komt uit de kast. Tijd voor soepen en stoofpotten, pompoenen, paddestoelen, appels en peren. Het heeft allemaal zijn charme.
De scoot doet het weer prima, dus ik kan weer genieten van herfst en mijn boodschapjes halen.
Een buurman gooit sinds kort elke dag een Metro en een Spits in de brievenbus, hoe lief!
Ben ik een tevreden mens?
Ja eigenlijk wel. Ik kan me bedruipen, al is het passen en meten, ik eet er goed van en en met mijn verbeterende gezondheid is het leven een stuk leuker geworden.
Het zit me alleen erg dwars dat deze tijd kennelijk tot bezuinigingen noopt die worden gedaan op posten, waarop je eigenlijk niet zou mogen bezuinigen, in elk geval niet op de manier die nu wordt betracht. Ik vind onderwijs, cultuur, milieu, natuur, gezondheidszorg en bv rechtsgelijkheid dermate fundamenteel in een beschaafd land, dat je daar wel in mag reorganiseren en uitwassen wegsnijden, maar het niet ontzeggen aan degenen die het nodig hebben of er gebruik van moeten maken.
Participeren lijkt erg op discrimineren op deze manier en we gaan weer terug naar tijden  van het armenhuis en bedeling.
Ikzelf kan makkelijk de tering naar de nering zetten maar mensen die die zelf absoluut niet hoeven te doen, mogen het niet op deze wijze aan anderen opdringen.  Dit heeft niets met humaan omgaan met middelen te maken.
Een regering is er voor en door mensen, niet van het geld en de macht  voor het geld en de macht alleen.

1 opmerking:

  1. Sommige mensen zitten in een situatie,waarin ze een opeenstapelingen van bezuinigingen te verwerken krijgen. Dat is niet eerlijk. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen