dinsdag 15 oktober 2013

Niet kopen.....

Op diverse blogs doet men wel dan niet mee met de Buy Nothing (New ) Month. Op zich een goed initiatief, want veel mensen zijn zich duidelijk niet of matig bewust van hun koopgedrag. Gisteren ging ik de stad in voor wat noodzakelijke aanschaffen. Het was even voor enen en veel winkels openen op maandag pad om 1 uur. Voor veel winkels stonden mensen ongeduldig te dribbelen of heen en weer te lopen of met een verveeld gezicht van het ene op het andere been te huppen. Allemaal in de startblokken om te gaan kopen, consumeren, aanschaffen, hebben, uitgeven. Het leek wel dezelfde soort rij die ik zie als de Coffeeshop gaat openen, of bij de Brijderstichting vlak voor het spreekuur. Allemaal verslaafd?
Ik ging zo vroeg om van de kooprust te kunnen profiteren, maar dat gaat dus niet meer op. Gelukkig stonden ze niet in de rij voor stofzuigerzakken of druiven en appels.
Nee aan die koop-niets-nieuws-rage doe ik niet mee nu, want zo leef ik meestal al. Gewoon omdat we al veel hebben, omdat weinig urgent is, omdat ik weinig inkomen heb en daar tevreden mee ben.
Als ik iets koop heb ik er meestal al een poos over nagedacht en gekeken of ik echt geen tweedehandsje of andere mogelijkheid zie, en dan pas als ik een goede prijsvergelijking heb gedaan. Dat is zo normaal voor mij, daar hoef ik geen extra aandacht aan te besteden. Als ik morgen rijk zou zijn, zou er ook ws niet echt veel veranderen.

3 opmerkingen:

  1. Hm, misschien ben je toch iets te snel met je oordeel. Hoewel ik zelf bij voorkeur niet winkel, ben ik wel iemand die van het ene been op het andere hupt of heen en weer gaat lopen als ik ergens moet staan wachten. Ik heb problemen met de bloedsomloop in mijn benen en staan is dan killing. Dat gedrag hoeft dus niet perse te wijzen op chagrijn of spilzucht of andere negatieve gevoelens..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was ook kil, daarom kan je ook hupsen. Maar het ging erom dat er zo veel mensen kennelijk niet kunnen wachten tot de winkels open zijn, dat verbaasde me.

      Verwijderen