dinsdag 3 september 2013

Zomerse herfst

Na een paar frissere en bewolkte dagen met veel wind, is nu de zon terug en is het vriendelijk weer. Heerlijke nazomer/herfst dagen.
Hopelijk gaan nu de tomaatjes nog rijpen. Eerder at ik voor de tweede keer wat aardbeien van eigen oogst. Die zijn zo veel  meer smaakvol dan de gekochte, zelfs dan biologische.
Vanmorgen met de hulp samen het huis wat aan kant gemaakt en de rest van de dag ligt nog voor me. Heerlijk gevoel!
De zesde dag van de werkzaamheden aan het Johanna huis. Ik zie vanuit mijn huis zo'n grote slurf hangen die op een container uitkomt. Ze schijnen over de helft te zijn en nog komen af en toe kogels uit hoeken en gaten te voorschijn. Ze kunnen dus niets zomaar oppakken en weggooien,. alles moet zorgvuldig onderzocht en bekeken worden. Het huis heeft een totaal verrotte benedenetage-vloer. De plafonds van de twee etages bogen akelig door en zijn gestut, de mannen dragen beveiligingskleding en mondkappen, want het is ook nog eens erg onfris allemaal. Het zal je werk maar zijn. En ze zijn ws nog lang niet klaar.

5 opmerkingen:

  1. Het meest trieste van dit verhaal vind ik dat de inwoners van Den Helder gaan opdraaien voor de kosten. Het zal ergens van betaald moeten worden. Dus nog een buurthuis dicht of een aardigheidje voor de minima afgeschaft. Een operatie als deze loopt in de tonnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad, wat een drama. Maar we boffen wel met onze correspondent ter plaatse.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk aardbeien uit eigen tuin! Ware het niet van jou of ik had niks geweten van de toestand vlak bij jouw huis. Komt er van zo zonder tv-aansluiting en krant en al een hele tijd geen internet-krant meer bezocht of radionieuws met belangstelling beluisterd...

    BeantwoordenVerwijderen