zondag 11 augustus 2013

Goed leven

Het is nog wennen, het goede leven. Ik ben nog niet echt gewend aan dat mijn lichaam meer kan en dat ik eigenlijk aan het revalideren ben. Wat de eindstand zal worden? Als ik me zo kan blijven voelen als ik me op het moment voel, dan is dat al enorm veel winst. Het leven is stukken leuker. Kan het meer  worden of komt er een terugval? Geen idee, maar ik geniet van het moment en wat het brengt.
Ik ben het wiel op nu steeds aan het uitvinden, want ik ben op onbekend terrein. Beetje eng ook, maar wel fijn spannend.
Op internet zoek ik naar meer info, recepten en tips. Wat een bron van kennis weer!
Zoals Spaarcentje met haar eigen methode ontwaakte uit haar ME-coma, zo ben ik aan mijn eigen zoektocht bezig. Terwijl ik eigenlijk de hoop al had opgegeven. Als je ruim twintig jaar alleen maar heviger klachten krijgt en je leven steeds beperkter wordt, en je hebt al van alles geprobeerd, is berusten de enige weg die open lijkt te staan. Artsen, specialisten, onderzoeken, niets kon mij vertellen wat ik nu weet; tarwe/gluten en hun koolhydraten en/of eiwitten maakten me zo verlammend moe, zo kwetsbaar, zo brakkig.
Niet alles zal omkeerbaar zijn, maar ik merk zo veel en zulke grote verbeteringen dat ik al een gat in de lucht spring. Nu blog ik er heel veel over, want waar het hart van overloopt...... Misschien verveelt het veel mensen, jammer dan. Misschien gaan zij hun vage klachten ook eens vanuit deze bril bekijken en durven ze een proefperiode zonder tarwe aan. Veel heb je niet te verliezen nietwaar? En als je geen intolerantie blijkt te hebben; het is in elk geval niet slecht voor een mens om zo te eten. Het is anders, het is wennen, het is gewoontes doorbreken, het eist wat moed en doorzettingsvermogen, maar hoe rustiger je lichaam wordt, hoe makkelijker het je valt. Ik voelde me al meteen zoveel beter dat ik geen lust heb om terug te keren. Wat dingen laten staan, en er meteen ook geen trek meer in hebben, is makkelijk en levert zoveel goeds op.
Jammer dat het zo onbekend is bij de meeste mensen ook bij instellingen als Het Voedingsbureau en vele zg deskundigen reageert men afwijzend, terwijl ze dat meestal alleen op (foute) theorieën baseren.
Ik ben zo blij dat ik deze stap heb gezet en doorgezet heb.

10 opmerkingen:

 1. Als je nog inspiratie voor recepten zoekt kijk dan ook eens op het forum van atkinsforum.info. Veel info ook veel ervaringen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hartstikke goed van je Vlasje, het zal mij niet vervelen want ik verslind heel veel info over gezond eten ;-) Hoe meer we er over weten hoe beter dat is voor onze gezondheid.
  Geniet van alles wat je nu méér kan! Heerlijk..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn te horen dat je zo goed gaat,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jouw verhaal valt voor mij onder de categorie "wonderen".En je blogs stimuleren mij weer om ook door te gaan. Gisteren proefde ik een stukje bolus. Het smaakte me niet meer,vreemd he? De hond was blij met de rest.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vervelen doe je me nooit en wat is er nou fijner om te lezen dat je zo'n goede stap hebt gezet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. fantastisch toch!!! Ik ben heel erg blij in jouw plaats, geniet van dit avontuur!

  IK ben het boek ook aan het lezen, nu ik al een maand de paleo toer op ben gegaan. Ik ben benieuwd wat de controle van mijn bloedsuikerspiegel binnenkort zegt. Ik zit dan nog niet in de diabetestoestand met een nuchtere meting van 117 afgelopen lente, maar het baart mij toch zorgen en zet aan om op te letten en in de mate van het mogelijke de omslag naar diabetes te vermijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super toch? Ik ben benieuwd naar succes-recepten. Hier hebben we "gebonden" groentesoep geprobeerd en het was een succes.
  De zelfgemaakte 24-uurs yoghurt is ook een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk toch? Ik ben zo blij voor je. Dat je je nu beter voelt. Wat Izerina zegt, een wonder. Geniet er van.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wil niet de pessimist uithangen maar ik hoop dat de verbetering langdurig is en niet voor een korte periode. Ik duim voor je. Het is in ieder geval heel prettig voor je dat je je na jaren weer zo goed voelt. Toch raar dat voeding zo veel goed en slecht kan doen, dat blijkt maar weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waarom zouden zulke positieve berichten iemand vervelen. Het is alleen maar mooi.

  BeantwoordenVerwijderen