donderdag 27 juni 2013

Nuttige werken

Wat ben ik blij dat ik gister mijn grote rit gemaakt heb! Vandaag is het meer binnenweer, door buitjes, en kilte. Nee, die dag zit in the pocket om nooit meer te verdwijnen.
Ik las een leuk stukje op een ander blog over een blog dat een half jaar bestaat en dat ik nog niet kende;Een uitdaging, 365 dagen ruimen van Marie- Anne. Een aanstekelijk en herkenbaar blog. Ik heb haar helemaal en met veel plezier gelezen en toegevoegd aan mijn leeslijst. Dat was een aanleiding om weer een eigen projektje op te starten; opruimen op momenten dat het kan. Die dagen zijn niet talrijk, maar wie weet hoeveel ik toch nog kan opruimen. Sommige dingen zijn blijven steken, zoals het opruimen van bloempotten en ander gespuis in tuin en klein schuurtje. Andere zijn nog nooit opgestart, zoals boeken opruimen (en dat is me wat, mensen!) en de bovenvoorkamer (nu meer rommelhok dan wat dan ook, ooit bedoeld als bibliotheek en hobbykamer). Vaak loop ik al achter met gewone dingen, zoals was, kleinere opruimwerkjes beneden en zeker altijd met de tuin, en geeft de energiemeter me ook geen ruimte. Toch kan ik weer eens wat aanpakken klein of iets groter, deeltaakjes, zodat ik wat projecten eindelijk zie vorderen. Je hebt me geinspireerd Marie-Anne!!!!
Het eerste wat ik vandaag deed, was meteen mijn leeslijst opruimen, dwz iedereen (behalve Bibian Harmsen, dat kan ik nog steeds niet over mijn hart verkrijgen) die 3 maanden of langer niet geblogd heeft en een enkeling die wat buiten mijn interesses  ligt, verwijderen. Dat scheelt best. Ik heb uit diverse leeslijsten wat blogs overgenomen die ik eerst ga checken op leukheid/nuttigheid voor ik ze toevoeg, en dan is mijn dagelijkse leeslijst wel uitgebreid, maar ook interessanter geworden. Ben je eruit gegooid? Geen persoonlijk gerichte aktie, maar gewoon algemeen. Dan hebben we niet zoveel gedeelde interesses of is jouw invalshoek niet de mijne. Geen kwaaie gezichten hopelijk. Nieuwkomers op de lijst ; wees welkom en voel je vrij ook bij mij te lezen.
Vandaag wat achterstallig huishouden (gister alleen nog gekookt want geheel gaar en übervol van gemoed na de rit) en misschien een opruimklusje? Ja, ik barst weer van de goede voornemens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten