donderdag 13 juni 2013

Het klopt niet

Het weer wil niet. Gisteren grijs en later wat zon maar met een harde wind ondanks de goede temperatuur (een graad of 17). Vannacht harde wind en veel regen, en nu is er ook veel wind en wel zon. Steeds geen weer voor lekkere ritten of andere langdurige buitenaktiviteiten,. Alleen de was die droogt gigasnel.
Klusjes , lezen en aan mijn gezonde regime werken is wat de dagen vooral vult en dat is geen straf.
De toegang tot mijn deel van de stad is weer open, en dat is prettig, niet meer de halve stad door hoeven rijden als je naar een  winkel op 150 meter afstand wilt........
Het is het seizoen van heerlijke groenten (tuinbonen, asperges, verse bladgroenten van het land, straks doperwten en kapucijners) en fruit (ik kan geen genoeg krijgen van diverse soorten zacht fruit en pitvruchten krijgen)  en uit de tuin wat eigen verse tuinkruiden en wilde kruiden. Verse kruidenthee, en heerlijke dressings en tapenades en pesto's.  De tuin is prachtig en wild en er bloeit van alles, maar buiten zitten is vaak geen echte optie, hooguit wat klusjes doen en dan binnen een kop kruidenbouillon om op te warmen.
Geen koude drankjes, mouwloos, korte broek, puffen in de zon, verlangen naar salades en salades en ijsjes.
Meestal heeft Den Helder de meeste zonne-uren en relatief veel zachte dagen, dit jaar raken we onze goede cijfers kwijt.

5 opmerkingen:

 1. Soms vergeet ik dat het bijna zomer is. het voelt als april.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch is de buitentemperatuur lekker, ook al schijnt hier echt de zon helemaal niet! (oosten van het land)
  Dus ik probeer wat buiten te wandelen met de hond en in ieder geval de deur lekker open te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier aan de kust vooral die harde wind. En bewolkt. Het benauwde weer van gisteren is wel verdwenen na een goede regenbui. We fietsten gisteravond door die bui heen. Was best lekker. En het ruikt dan ook zo lekker buiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja Den Helder, alleen de windrecords blijven hier overeind staan ;)
  Het was weer bar en boos op de fiets, leek wel herfst.

  BeantwoordenVerwijderen