woensdag 19 juni 2013

Correctie

Het doet me leed dat ik ten onrechte Henderina genoemd heb als schrijfster van het blog Consuminderen. Dat is een misverstand van mijn kant, omdat ik haar naam daar een paar keer las, maar zij is niet de auteur.
Oprechte excuses dus voor Henderina. 

Opnieuw begonnen is de schrijfster van Consuminderen en haar gesprek met de moslimman schoot mij verkeerd en ook het feit dat zij zich daarin zo in haar recht voelde staan. Dat is juist het soort denken waar ik me mijn leven lang tegen verzet heb en dat doe ik nog.
Denk niet dat ik radicale moslims een hand boven het hoofd hou, want ik heb een hekel aan alle fundamentalisten, ook die uit de christenhoek. Maar ten eerste is het bijzonder onbeschaafd om iemand aan te spreken zoals zij deed en het getuigt van een akelig meerderwaardigheidsgevoel zoals zij het gesprek verder voerde.
Daar wil ik niets mee te maken hebben, dat is de materie waaruit discriminatie en erger is ontstaan.
Ieder mens verdient respect tot het tegendeel bewezen is, en zelfs dan ga je er op een humane manier mee om. Zoals ook de bijbel schrijft (lees de Barmhartige Samaritaan).
Daarom steun ik van harte de Amnesty IK SCHAAM ME Diep  Aktie tegen de vreemdelingen detentie en het inhumane uitzetbeleid. http://www.ikschaammediep.nl/wall-of-shame
Ik zie in eerste instantie gewoon mensen, zoals jij en ik, en godsdienst sekse, uiterlijk, ras, en andere kenmerken zijn daar ondergeschikt aan. Ieder mens heeft zijn verhaal, en heeft recht op een fatsoenlijk leven.  Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden.
Over Immie kan ik kort zijn, zij is erg zwart-wit en mag dat zijn, maar kennelijk werk ik als een rode lap op een stier op haar, want haar reakties op mij zijn zeer ongenuanceerd. Dan kunnen we elkaar beter vermijden.

4 opmerkingen:

  1. Ik schaam mij ook diep en ben ook van amnesty vanaf dat we nog erger geen cent te maken hadden

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi gesproken! gr. Julia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb het verhaal over die moslimman gelezen. Als christen schaam ik me dat een medechristen zo'n houding tegenover moslims heeft.

    BeantwoordenVerwijderen