zaterdag 11 mei 2013

Weekend zwijmel

Toen ik 18 was, verhuisden mijn ouders en dus ik ook, naar Huisduinen, een mooi plekje vlak bij strand en duinen met rustieke huisjes . Er was toen nog een hotel/restaurant , twee kruideniers en een halfuurlijke busverbinding, dus die 2 à 3km naar de binnenstad was meestal geen probleem. Ik was natuurlijk volop in de uitgaansmodus en werkte al op de administratie van de luchtmacht (als burger). Op die aanminnige leeftijd ontbreekt het niet aan bewonderaars, dus de buren zagen nogal wat jongelieden voor ons huis stilhouden; oude opgelapte fietsen, nieuwe buikschuifbrommers, kekke puchjes en zelfs een vriend die een  rode Austin Healy sportauto bezat. De buurmeisjes waren soms groen van jaloezie. Vooral toen de sportautovriend eens met twee vrienden die  met respectievelijk een witte Mustang en een zilveren Jaguar kwam voorrijden en mij meenamen naar een groot feest, liep de buurt uit. Ik leek wel een prinses in mijn kunstbontjas met  drie langharige knappe kerels als escort. Mooie tijden!!!

9 opmerkingen:

 1. Ach Huisduinen, dat deden we elke zondag aan op onze zondagwandeling, dan gingen we schelpjes zoeken op het strandje en over het toen nog echte pleintje en langs het restaurantje op de hoek wat drinken....het is er niet eens meer, afgebroken, weg foetsie.....Huisduinen,een zielloos dorp geworden sinds het nieuwe hotel en de huizen later op het plein, zonde......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja als noorderlinge, totaal onbekend dus dat Huisduinen ;-) Toen nog wel in ieder geval...

  Mooie muziek!

  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geniet telkens van jouw verhalen over vroeger. Wat zalig om op terug te kijken. Dankjewel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Huiduinen, klinkt als DenHelder... dacht ik. Google zegt dat ik gelijk had. Het zal ooit weleens langsgeflistst zijn en blijven hangen op de schijf. Mooie herinneringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dit nummer weer eens te horen, vooral met die mooie herinneringen erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat wordt dus morgen in de patio achter zwijmelen op jouw plaat.
  Remember the sixties, With Back to the 60's. Grtz Mara

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke herinneringen en wat een supernummer heb je weer uitgezocht! Ik heb genoten en wat een grappige clip ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk nummer. Brings back memories aan die goeie ouwe tijd!

  BeantwoordenVerwijderen