zaterdag 6 april 2013

Stellen (zwijmelen met)

In de vroege jaren zestig had je Esther en Abi Ofarim en Nina en Frederik. Ze traden vaak in tv-shows op en leken beiden ideale stellen. Mooi mensen en mooie liedjes.
 Dat het in beide huwelijken tot een scheiding kwam verbaast ons nu niet, maar toen, waren ze heel romantisch in de ogen van een jonge teenager.

12 opmerkingen:

 1. Ja geweldig. Hoe zou het hen verder vergaan zijn? Laatst zag ik Nana Mouskouri nog op tv.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nina en Frederik
   Ga naar: navigatie, zoeken

   Nina en Frederik waren een Deens-Nederlands zangduo dat aan het eind van de jaren vijftig en in de jaren zestig actief was. Frederik van Pallandt (geboren op 4 mei 1934 te Kopenhagen, vermoord op 15 mei 1994) en zijn vrouw Nina Magdalena Møller (geboren 15 juli 1932) hadden diverse internationale hits, zoals Listen to the Ocean, Mango buy me Mango en het door Bob Dylan geschreven Blowin' in the Wind. Zij traden vaak op in Nina's geboorteland Denemarken, waar ook Frederik geboren was als zoon van de toenmalige Nederlandse ambassadeur. Nina en Frederik kenden elkaar vanaf 1938 doordat hun families elkaar kenden.

   Na zijn agrarische studie aan de universiteit van Trinidad kwam Frederik opnieuw Nina tegen en in 1957 vormden ze in Kopenhagen een zangduo. Ze traden met steeds meer succes op in Scandinavië, West-Europa en Amerika. In 1959 kwam hun eerste grammofoonplaat uit. Kort daarna trouwden ze met elkaar.

   In 1969 ging het zangduo uit elkaar. Niet lang erna volgde ook privé hun scheiding. Nina bleef in de showbusiness werken, terwijl Frederik zich tot zijn plotselinge overlijden in 1994 op duurzame landbouw toelegde.

   Esther & Abi Ofarim was een Israëlisch folkduo uit Safed uit de jaren 60. Ze zijn vooral bekend van hun hit Cinderella Rockefella uit 1968. Esther en Abi, die met elkaar getrouwd waren, gingen in 1969 uit elkaar en scheidden in 1970. Beiden gingen daarna solo.

   Verwijderen
 2. Helemaal te gek. We zaten meteen mee te zingen. Dankjewel.
  Fijn weekend, Vlasje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. he wat leuk zeg, dat is lang geleden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey vlasje 3x is scheepsrecht vandaag bij mij, ook hier ondersteunt mijn device de plug - in niet had ik bij twee andere ook al .

  Wens je een fijn weekend Laura :-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn you tube bestanden dus daar ook te bekijken.

   Verwijderen
 5. Wat leuk dat deze twee nummers weer voorbijkomen. Ik was ze bijna vergeten. Heerlijke nummers die mooi blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een super song Cinderella Rockefella!!! ik kende de vertolkers niet (nu wel dus). heb dat vroeger meermaals meegeneuried en meegezongen!!! was die song een beetje 'vergeten', bedankt om hem terug in mijn geheugen te brengen, heb ervan genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh dit is ook echt weer jeugdsentiment! Ik maak er lekker mp3 bestanden van voor op mijn mp3 spelertje! Dankjewel!
  En een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat leuk!!!! Eerste nummer kende ik niet, maar de tweede wel. Die werd wat afgedraaid bij ons thuis door zussen en broer
  Dank je wel voor even die flash back.
  Groetjes
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke keuze dit ,gezellige muziek van toen .Voor ons pubers was dit het ideaal toch?,wisten wij veel dat het allemaal niet perfect zo was!!
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. leuk! Eerste nummer kende ik niet, maar de tweede wel en wat zoetsappig hé.

  BeantwoordenVerwijderen