vrijdag 15 maart 2013

Losse eindjes

Nu de belasting ingevuld en verstuurd is, heb ik meteen aardig wat opgeruimd. Een declaratie richting ziekenfonds is weg en ik heb de map 2012 in de kast gezet en veel weggegooid aan papieren troep. Op dit moment is mijn bewaarboekje aan de beurt. Ik heb een speciaal boekje waarin ik tv programma's, documentaires en muziek en boeken noteer, die me de moeite waard lijken om nog eens te lezen/luisteren/kijken/nazoeken. In de praktijk ligt er al een hele stapel losse papieren met aantekeningen, die ik hierin wil noteren. Dat gaat dit weekend uitgespit worden. Met kleurcodes geef ik aan of het een bepaald genre is, en het wordt doorgehaald als het bekeken en niet verder interessant om te bewaren is.
Neuh, vervelen? ik weet niet eens wat het is.
Gisteravond genoot ik eerst van Van Dis en zijn boeken in plaats van DWDD. Mooi en interessant en ronduit prachtig toen Maarten Biesheuvel met zijn vrouw Eva aanschoven. De man is sterk verouderd en was nauwelijks te verstaan (medicatie, drank, zenuwen?) maar ondanks dat het ook wat genant was, vooral toen hij onvervaard een heel lang lied begon te zingen, werd het geheel zo liefdevol en wijs door van Dis in goede banen geleid dat het voorlezen van het verhaal waarin hij een brief naar zijn dode vader schrijft, veel bewondering en ontroering te weeg bracht. Moedig van Van dis om hen uit te nodigen, en knap en humaan hoe hij het presenteerde. Prachtige tv. Dikke strot. Ga dit straks nogmaals bekijken.
Daarna de laatste afleveringen van House. Een goede en spannende exit, die dramaties en toch ook heel mooi was. Goede schrijvers en een fenomenale Hugh Laurie als House.
Werd verwend gisteren!!

2 opmerkingen:

  1. Bij zuinigaan las ik dat Biesheuvel manisch-depressief is en nu dus manisch was...

    BeantwoordenVerwijderen