donderdag 7 maart 2013

Brave plannen

Na de hedonistische lenteviering van de afgelopen dagen, met uren in de zon zitten en  een zalige tocht met de scoot, is het tijd om weer eens verder te gaan met de decluttering.
De hemel is grijs en hoewel het niet erg koud is, toch minder warm, dus de tuin lokt minder.
Er komen minder mooie dagen met eerst regen en later kou en sneeuw, dus dan ga ik weer een beetje verder met het opruimen van het huis in een nieuwe ronde.
De kledingkasten zijn al onder handen genomen (al kan er altijd meer weg) en net heb ik een mand met tijdschriften die ik bewaarde uitgemest. In de keuken moet ook nog het nodige gedaan, want ik wil meer ruimte op mijn werkbladen, de keuken is al ieniemienie.
Stukje bij beetje werk ik me toch door het opruimen heen al zijn er nog megaklussen in het verschiet; de boekenkamer, het schuurtje en de garage, naast de tuin zelf, ahum.........
Niet in paniek raken; gewoon beginnen en met kleine stapjes doorgaan. 
Luisterpaal (VPRO) staat me bij met de mooiste nieuwe albums, zodat de werksfeer uiterst prettig is en af en toe een pauze met wat te lezen en thee, of een halfuurtje op de pc, allemaal niet slecht, toch?
Er staat al een was op en er moet er eentje binnengehaald, ik heb genoeg in de planning voor vandaag. 

2 opmerkingen:

  1. Opruimen vraagt altijd beslissen. Wel of niet wegdoen. Sterkte daarmee. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ruimen in je huis betekent ook ruimte in je hoofd. En daar kunnen dan weer mooie filosofietjes en mijmeringen terecht. Succes dappere doordouwer!

    (Dit bericht verzond ik eerder op de dag al naar je, maar zag het niet geplaatst, ik deed vast iets verkeerd)

    BeantwoordenVerwijderen