dinsdag 5 februari 2013

Wild thing

Reg Presley (geen familie van) is dood. Hij werd 71.  Hij was de zanger van The Troggs die vooral bekend werden met het nummer Wild Thing. Er zat iets broeierigs in hun songs, niet in het minst door de zanger.
Vandaag draai ik (zoals vaak) de muziek van deze goeie band, a tribute!

Verder wil ik even ingaan op het blog van Spaarcentje van gisteren.
Zij voelde zich, terecht, gekwetst door een reactie op een eerder blog over inleveren op het inkomen. Een mevrouw vond dat zij eigenlijk geen uitkering zou mogen ontvangen naast het salaris van haar man.
Sommige mensen willen kennelijk graag voor Opperrechter spelen, dwars tegen onze rechtsorde en grondrechten in. Vergelijk niet zo snel en oordeel ook niet zonder alle feiten te kennen.
Zelf loop ik nog steeds tegen vooroordelen op. Mensen die keihard tegen me zeggen; o, je bent toch genezen van die kanker? Ik wou dat het waar was en dan hoef ik alleen maar te wijzen op de 3-4 maandelijkse controle die ik nog steeds onderga.
Als ik in mijn scootmobiel rijd, zijn er, naast de gewone horken, veel aardige en begrijpende reaktie, mensen die zien dat je niet voor de lol in zo'n ding zit. Ben ik ergens binnen en loop ik (verder dan 50 meter zit er niet in), wordt er ouderwets voorgedrongen en onbeleefd gereageerd. Ik weet dat ik, door overwicht door de medicatie-waar ik zelf ook niet blij mee ben- , eruit zie als Hollands welvaren en mijn opgewekte houding zet mensen ook geregeld op het verkeerde been.
Ik leef van een bijstandsuitkering, en ben al lang vrijgesteld van sollicitatieplicht en toch wordt soms gezegd; Ach ja, jij krijgt je geld toch, wees blij!  Ahem, BLIJ??? Mijn goede humeur zou er door verdwijnen.
Ik klaag zelden of nooit over mijn inkomen, kan er goed mee omgaan en ben tevreden met weinig, maar dat wil niet zeggen dat andere mensen geen grote problemen ervaren met een constante inkomens-achteruitgang. Ik kom voort uit mensen die de jaren dertig hebben meegemaakt en heb zelf de karige jaren 50 bewust ervaren. Ik kijk anders tegen geld aan dan de meeste mensen, dat geeft me een voorsprong, en ja dan kan ik een tablet-pc  (waar ik nog steeds heel blij mee ben) kopen en af en toe boeken opscharrelen. En dan krijg je kritiek van mensen die alleen al aan hun kleding meer per maand uitgeven dan ik per jaar, daarnaast om de haverklap naar kapper, schoonspecialiste en masseur gaan. Nee, ik ben niet jaloers, maar snap hun jaloezie op mij niet. Of is het om het feit dat ik desondanks lachend door het leven ga en veel vrienden en contacten heb? Ik heb geen behoefte om mezelf uit te leggen aan niet-begrijpers en veroordelers, dat is zonde van de  energie, maar soms doet het toch pijn.
Maar ik zou met niemand willen ruilen, echt niet.  Hou je etiketjes maar, ze glijden van me af. Ik ben en blijf een Wild Thing and I think I love it!

6 opmerkingen:

 1. Fijn dat je hier ook aandacht aan besteed. Ik denk zelf ook wel eens dat mensen jaloers zijn, omdat ze alleen de buitenkant zien: altijd in je eigen omgeving kunnen zijn, geen verplichtingen,
  ze denken misschien dat het voelt als vrij zijn en begrijpen niet dat dagelijkse zaken een dagtaak zijn. Iemand vroeg mij wel eens of ik me nooit verveel en ze begreep niet dat ik daar geen tijd voor heb omdat ik mijn handen voel heb aan dagelijkse handelingen die zij tussendoor doet.

  Ach, mensen zijn zo en het is nu eenmaal moeilijk inleven in anderen. En de ene opmerking komt meer naar binnen dan de andere, dit was toevallig een opmerking die mij echt pijn deed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die mensen zijn ARM, denken niet na!
  Laat ons maar rijk zijn met weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat onbegrip is zo herkenbaar. Vooral als je aan de buitenkant niets kunt zien. Je kunt beter in het gips zitten, bij wijze van spreken.
  Ook hier wordt vrijwel geen euro uitgegeven aan opleukrommel, kapper, make-up, kleding, vakantie, etentjes of andere luxe.
  Ik probeer me zo min mogelijk aan te trekken van de onbenullige opmerkingen die mensen soms maken.
  Ze kijken bijvoorbeeld naar ons huis en denken dan dat we stinkend rijk zijn. Voor het gemak vergeten ze wel even dat die waarde is opgebouwd in de vorige eeuw, toen de zaken nog goed gingen en de gezondheid vanzelfsprekend leek. Ach, tja ...... zucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En ook aan jou Vlasje trek ik me op.Heb ik steun.Vrouwen die waardig hun lot dragen en de boel in de klauwen weten te houden.
  En ik denk dat dat misschien wel al die kift oplevert.Want we moeten zielig en zwak zijn.En zeuren :-) Dat mag wel .Zo raar maar ik merkte het om me heen. Krijg meer commentaar als ik trots ben op dat wat ik wel op de rit heb.Ook al heb ik het er niet eens over.Ze willen je gewoon in een slachtofferrol douwen.Of het beter weten.Om zichzelf beter te voelen ?Als ik om me heen kijk wie heeft het gevoel "het dan wel echt voor elkaar te hebben zoals ze zou willen" ondanks miljoenen of tonnen op de bank ? Hangen soms ook maar wat op die spreekwoordelijke bank om :-)En dan moet het zuur zijn om te zien dat iemand met een wrak lijf en heel weinig te besteden wèl tevreden kan zijn met dat wat ze be"werk "stelligt heeft .En trots. Moet heel bedreigend zijn.Kan toch niet in deze tijd.Inderdaad Vlasje. Ik ben ook heel blij met het voorbeeld van voor mij dan m,n grootouders .Heeft zo,n basis gelegd om op terug te vallen.Groet Maamke.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad juist je positieve houding zet niet doordenkende mensen op het verkeerde been. Soms vraag ik me af of daar een vleug jaloezie bij zit.Dat iemand met beperkingen depri moet zijn en niet "op kosten van de gemeenschap"mag genieten in en van het leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Raar is dat dan he, dat je zo tegen de vooroordelen aanloopt.
  Tevredenheid ( en danklbaarheid) is iets waar je rijk mee bent!

  BeantwoordenVerwijderen