donderdag 21 februari 2013

TEDex en Kevin

Klaas ten Holt is de weduwnaar van Bibian Harmsen, de auteur van Paniekspinnen en zangeres bij hun band Emma Peel. Bibian schreef over haar ziekte een blog, wat uitmondde in een column in Margriet en haar boek, over haar plots optredende en dodelijk pancreaskanker. In juli vorig jaar overleed Bibian en liet Klaas en hun drie kinderen achter. Klaas blogt , prachtig verwoord, verder over zijn leven en maakt nog steeds muziek en was uitgenodigd om een TEDex lezing te houden.
Deze lezingen worden gegeven all over the world door mensen die ook echt wat te vertellen hebben over diverse onderwerpen. Bij Klaas gaat het over muziek, Bibian en rouw. Prachtig. Bekijk het eens en je vindt daar nog meer heel interessante en inspirerende filmpjes.
Mooi initiatief!
Voor mij vandaag wat opruimen in de keuken en wat er zo voor de handen verschijnt.
Ik luister naar de prachtige muziek van Kevin Ayers die deze week overleed in Frankrijk. 68 jaar oud, medeoprichter en muzikant in The Wilde Flowers, de daaruit voorkomende Soft Machine. Hij verkoos het levensgenieten boven touren en leefde in tropische en subtropische omgevingen om af en toe een tourtje te doen of een plaat uit te brengen, voor de money and the love for music. Snoepte behoorlijk uit de dopesnoeppot en was grote vriend van vele muzikanten zoals Nico, John Cale en Robert Wyatt.
Ooit, eind jaren zeventig zag ik hem in Paradiso optreden; een fragiele kleine jongen met blonde krullen en een krachtige warme donkerbruine stem. Geweldig! 
Hij is in vrede ingeslapen, maar ik had gehoopt op nog meer muziek, muziek is er nooit genoeg..

4 opmerkingen:

  1. Indrukwekkende lezing van Klaas. Ben er stil van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb jij toch een brede smaak van muziek.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er stond zaterdag een stuk van en over Klaas en zijn gezing in Trouw

    BeantwoordenVerwijderen