vrijdag 15 februari 2013

Intieme zooi

Een heel leuk blog van De Groene Vrouw over vaginale hygiëne  produkten.
Krasse taal over en doodgezwegen onderwerp!
groenevrouw

Laten we ook hier open over schrijven, want zelf heb ik jaren problemen gehad, door een erg gevoelige huid, die bij de vagina helemaal op tilt sloeg van allerlei chemie. Ik schreef al meerdere malen over.
Dus, even je schaamte doorbreken en kom maar op met je ervaringen.

8 opmerkingen:

 1. er zijn ook vrouwen die er gewoon geen last van hebben...echt

  Berber

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Smeren met biologische kokosolie helpt bij klachten. Ik ben zo vaak de pineut geweest dat medicatie niet meer helpt. Verder katoenen ondergoed, niet teveel broeien en geen zeep.
  Na sex altijd even plassen en wassen met een washandje en water.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had gelukkig een heel goede huisarts, die mij 40 jaar geleden al vertelde dat water het enige was wat je nodig had. Net als je voeten die ook alleen maar beroerder worden van zeep.
  Een Antilliaanse vriendin zwoer echter bij een wekelijks portie ingebrachte yoghurt. Volgens haar hielp dat om de flora in balans te brengen. Ik heb het nooit geprobeerd. ;o)
  Ook katoenen ondergoed is belangrijk, zoals hierboven al is gezegd. En een plasje na de seks zorgt voor afvoer van de bacteriën richting blaas. Dat voorkomt weer een blaasontsteking.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was trouwens eind jaren 70 toen ze fan werd van de yoghurt. ;o)

   Verwijderen
 4. Ik heb van veel dingen last maar gelukkig niet van vaginale ongemakken of blaasontstekingen! Ik gebruik ook absoluut geen vaginale hygiëne producten, want eerlijk gezegd lijkt me dat inderdaad niet nodig.

  En trouwens nog iets anders... voor mijn gezicht te wassen gebruik ik ook geen zeep: gewoon veel lauw water en dat voorkomt een hoop irritaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeep gebruik ik nooit.En een enkele infectie kon ik meestal de kop indrukken met bovengenoemde yochurt of verdunde molkosan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig geen last van. Gebruik alleen lauw water om te wassen en net als een van de reacties hierboven gebruik ik ook voor mijn gezicht uitsluitend lauw water!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geen slechte ervaringen met mijn deaus, behalve tijdens de bevalling dan. ;)
  Van m'n moeder geleerd geen zeep down under te gebruiken dus dat doe ik ook niet.
  Plassen na het batsen is wel een hele goede ja, doe ik het niet dan: hallo blaasontsteking! Ik heb ook D-mannose in huis. Dat helpt goed tegen blaasontsteking. Soms vooraf een theelepeltje gemengd met water innemen. Maar niet altijd.

  BeantwoordenVerwijderen