zondag 27 januari 2013

Rolstoel

Wat heb ik gister genoten van de show van de Ashton Brothers op Nederland 3. Ik heb de meeste programma's van hen gezien (op tv) en vind ze erg goed. Het is knap, altijd onverwacht, muzikaal goed en met geestige humor.
Deze keer waren er grote rollen voor rolstoelen, die als paard, klimtoestel etc werden gebruikt. Supergrappig.
Daarna was er het schaatsen, de WK Sprint vanuit Salt Lake City, een hele snelle baan. Er sneuvelde een nederlands record en vele Persoonlijke records, spannend en mooi. Jammer van de val en uitschakeling van pechvogel Mark Tuitert. Een beetje ongewoon tijdstip van uitzending door het tijdsverschil, maar ondanks het latertje, zeer de moeite waard. Vanavond deel 2, en ik ben present!
Jammer dat ook deze sport besmet lijkt te zijn  door dopingschandalen.
De wielersport is volkomen onderuit gehaald inmiddels, en heeft alle geloofwaardigheid verloren. Het schijnt nu een sport te worden om te kijken naar sporters die tot tranen toe bewogen hun schanddaden bekennen. Als een soort aflaat? Ik vind het interessanter om naar de toekomst te kijken. Accepteren we doping als een gegeven feit of streven we naar een waarschijnlijk niet te realiseren schone sport? Misschien is de enige manier om alle geldstromen te stoppen en terug te keren naar de amateurstatus.
Het laatste woord is nog lang niet gesproken.
Voorlopig kijk ik nog met plezier naar de mannen op de gladde ijzers.

2 opmerkingen:

  1. Het lijkt me heel moeilijk om het imago van de wielersport weer op de rails te krijgen.
    Veel plezier met het kijken naar schaatsen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het lijkt een probleem waar mee alle topsport mee besmet is, niet zo gek als je bedenkt hoeveel geld er om gaat in topsport, inderdaad lijkt de terugkeer naar amateursport de enige manier, maar aan de andere kant, ook daar word geld verdienen steeds belangrijker n als gevolg van de economische crisis en de bezuinigingen als gevolg daar van.

    BeantwoordenVerwijderen