vrijdag 4 januari 2013

Proef op de som

Het blogje van gisteren was vooruit gemaakt in december, voor de retraite. Toen ik het vanmorgen overlas, schoot ik toch wel in de lach.
Wat gebeurde gister? Ik kwam na een labbezoek, met een lege accu te staan en moest door de reperatiedienst en aardige bewoners van de Singel, waar ik stil kwam te staan,  gered worden.
Mijn eigen schuld voor een deel want had woensdag nogal veel rondgereden, mooi weer nietwaar, en had hem wel op de lader gezet, maar niet goed de aansluitingen gecontroleerd. Omdat de accumeter op het dashboard vanaf het begin niet goed aanwees, was ik altijd al bang dat dit een keer zou gebeuren, en gisteren was het zover. Ik was argeloos van huis vertrokken en  niet gealarmeerd door een wijzertje in het rood, want dat stond niet in het rood.   Enfin, de mensen die daar woonden, troosten me met goede zorgen en een warme wachtplek, de monteur was heel aardig, heeft me nog wat foefjes aan de hand gedaan en bracht me met zijn grote wagen thuis, waar de scoot meteen dorstig prik mocht slurpen. De man  heeft wel de meter weer goed aan de praat gekregen, dus in één oogopslag kan ik zien hoe de accu ervoor staat. Vandaag reed hij weer als een zonnetje. Mijn eigen accu was wel behoorlijk leeg, door het gebeuren, maar ik voel dat het meer spieren zijn die protesteren dan dat mijn eigen batterij echt leeg was.
Het hele gebeuren heb ik zonder enige paniek of zelfs ergernis doorgemaakt. Er was geen man overboord, ik heb een paar aardige mensen leren kennen, de scoot loopt weer als een zonnetje, met functionerende meter, en ik ben al weer aan het opkrabbelen qua energie. Pech en ongelukjes horen nu eenmaal bij het leven. Steeds dacht ik; het zal mijn tijd wel duren, of, er zijn ergere dingen op de wereld.
Mijn retraite heeft dus wel geholpen in die zin, dat ik fris en blijmoedig tegen de zaken aan kon kijken.
Hoewel ik eigenlijk nog tot en met maandag in retraite ben, begin ik al langzaam te schakelen naar de normale dagelijkse ritmes en verplichtingen en kijk ik wat vaker tv en op de klok. Ook niks verkeerd aan.
Ik voel me heerlijk sereen bijna, bereid om er weer tegen aan te gaan.
Zal langzaam weer meer reageren op andere blogs, wat ik maar sporadisch heb gedaan de laatste veertien dagen, en kom weer met de voetjes op de aarde.
Hallo blogland!

4 opmerkingen:

  1. Je kwam wel met een smak weer in de "gewone wereld".Mooi,dat je meteen de invloed van je stilte merkte.Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Welkom terug op aarde! Ik wens je een zenvol 2013!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dan ga ik van nu af aan ook weer reageren!

    BeantwoordenVerwijderen