dinsdag 4 december 2012

Puntmutsen

Top 2000

Zoals ik al eerder schreef, was ik een kabouter rond 1970, geen padvindster maar zoeentje met een bloemetje op de wang en een virtuele puntmuts op.
Mijn kabouterperiode viel samen met de grootste liefde van mijn leven. We gingen meteen in het kabouterhuis samenwonen op een kamertje. Het was een dwaze tijd, met veel lol, maar ook gebeurden er vreemde dingen die vaak met drugs te maken hadden en daaraan ging het hele gebeuren ten slotte ten onder. Mijn liefde niet, die duurde nog even, maar  sneuvelde door andere oorzaken.
Twee nummers die erg verbonden zijn met die tijd zijn Lucky Man van Emerson, Lake and Palmer, en Almost Cut my Hair van C,S,N and Y. Mijn grote liefde was die zomer naar het Isle of Wight geweest waar een groot festival was en het eerste optreden van ELP na hun oprichting plaats vond. Hij was zwaar onder de indruk en samen wisten de hand te leggen op de LP met het nummer Lucky Man, die nog niet officieel was verschenen in Nederland. We draaiden het grijs en alle bezoekers van het kabouterpand kwamen luisteren en waren er gek op. Ik denk dat het nummer vooral door de hoge verkoopcijfers in Den Helder al snel de hitparade beklom. De plaatselijke platenboer bestelde van elke plaat die wij wilden hebben al snel een flinke hoeveelheid exemplaren, vertrouwend op onze smaak en onze invloed op de helderse muzieksmaak....
In het pand woonden meerdere mensen en ook velen overnachtten er als het zo uit kwam. Elke kamer had wel zijn eigen stereo-installatie en dat was af en toe gek makend. Crosby, Stills, Nash en Young hadden een LP uitgebracht, Déjà Vu, die erg populair was bij de diverse bewoners, zodat bijna elk uur van de dag van diverse kanten deze nummers klonken. Het was dermate overweldigend, dat ik jarenlang een grote hekel aan deze plaat had.
Nu pas hoor ik dat het best goede nummers waren.
Terug in de tijd.......

2 opmerkingen:

  1. Wat moet je met een glimlach aan die tijd terugdenken. Weet je wat er van andere kabouters geworden is?Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke verhalen zo terug in de tijd. Muziek doet veel met herinneringen, he?

    BeantwoordenVerwijderen