woensdag 12 december 2012

Mindere tijden

In de jaren tachtig overleden mijn vader en mijn opa. Twee mensen die heel belangrijk voor mij zijn geweest. In dezelfde periode overkwamen mij diverse nare dingen en  mijn moeder bleek dit allemaal niet goed te verwerken. Hoewel zij al van mijn vader was gescheiden, kon ze toch minder goed zonder hem leven dan ze verwacht had. Ik moest dus veel verwerken en viel ten prooi aan hele diepe depressies. Ik zocht hulp maar kreeg die niet. De huisarts van toen, ondersteunde me niet en de GGZ wees me een totaal ongeschikte therapeut toe. Tel hierbij op een achtergaande gezondheid, werkloosheid, moeten stoppen met mijn (part-time) studie biologie,die toch te zwaar voor me bleek, en je ziet dat het nogal een bak ellende was waarin ik terecht kwam. Het zijn slechte jaren geweest. Ik probeerde er wat van te maken door een aktief uitgaansleven, maar dat brengt een mens niet echt verder. Natuurlijk heb ik ook wel gelachen en leuke en gekke dingen beleefd, maar als ik terugdenk zijn de jaren 80 en de helft van de jaren 90 vooral een zwarte periode.
Gelukkig vond ik daarna alsnog een therapeute die me wel goed heeft geholpen en kwam ik geestelijk sterker te voorschijn.
Die periode is voor mij dit nummer van de Rolling Stones.

2 opmerkingen:

  1. Wat erg,dat je niet op tijd hulp kreeg. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bijna 15 jaar zonder goede hulp. Wat een ongelooflijk zwarte periode moet dat zijn geweest. Knap hoe je daar bent uitgekomen.

    BeantwoordenVerwijderen