zaterdag 8 december 2012

Aktie aktie

Eind jaren zeventig en begin jaren tachtig waren mijn vrije meisjes jaren waarin studie, kroeg en de politiek hoge ogen gooiden. Ik was aktief PSP-ster en we vergaderden dat het een lieve lust was. Ook congressen in Amsterdam of Utrecht werden druk bezocht en daar zag ik vele groepen optreden; Armand, Hans Dorrestijn, Wolff Biermann, Herman Brood ( die anderhalf uur te laat en erg dronken op kwam dagen met zijn Wild Romance), en velen anderen. Heen en terug met een gehuurde bus, en o wat een lol. Veel bier; hoeveel bier? Heel erg veel bier!

We waren altijd wel in voor een aktie, een feest of een ander gebeuren. Ook met afdeling Texel hadden we innige contacten en daar hebben we eens een geweldige avond/nacht doorgebracht. Fred van der Spek, (het enige kamerlid op dat moment) kwam naar Texel voor een thema-avond en wij gingen ook in grote getale met de boot over. Omdat er na de avond nog stevig door gediscussieerd zou worden, werden we volgens loting bij onze Texelse vrienden ondergebracht tot de boot van de volgende ochtend. Na afloop van de officiële avond verzamelden we ons in het huis van de voorzitter en daar ontstond een groot feest. Zijn zoon was een Madnessfan en ik vond die ook erg goed, dus al snel stonden de video en de pickup op volle sterkte aan en besloten we een leuk spel te doen. We gingen pokeren, wat ontaardde in strippoker (het was de tijd van de seksuele revolutie!), wat niet tot een orgie leidde maar wat hebben we gelachen. We hebben weinig geslapen en de volgende morgen kwamen er witte koppies met grote wallen stillekes bijeen bij de boot. Sommigen waren zeeziek bij windkracht 3.  Het was een zeer geslaagd evenement geworden.

4 opmerkingen:

  1. Heerlijk. Volgens mij zit je helemaal in memorylane.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kom je ooit nog wel eens iemand tegen uit die tijd? Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat klinkt echt zo leuk.....en vooral op die manier weer nieuwe mensen ontmoeten. Wat dat betreft is het studentenleven echt van alle tijden (maar waren in de jaren 70/80 de politieke discussies veel gangbaarder).

    BeantwoordenVerwijderen