zaterdag 3 november 2012

Zatergedachten

van het www
Alles wat wij bezitten hebben we te leen. Ieder mens is maar een beperkte tijd op aarde, is een produkt van de aarde en leeft van de aarde. Als laatste keert de mens terug naar de aarde. Dus alles wat we in bezit nemen, is gewoon van de aarde en dus van iedereen. En wat is de aarde? Een deel van een zonnestelsel, dat een deel is van een melkwegstelsel dat deel is van het heel al, dat weer deel kan zijn van talloze heelallen.  Hoe onbelangrrijk zijn wij en dan maken wij ons druk over ons bezit, terwijl ons hele bestaan al zo'n vliegenpoepje is op de totaliteit.
Dat kleine stukje dat ons leven in beslag neemt, zijn we vol van ons zelf, van "onze"materie en over wat anderen van ons denken. Hebben we geld uit gevonden om het ons makkelijker te maken en maken het ons meteen weer erg moeilijk daarmee. En voor we het weten zijn we dust to dust geworden . Ik kijk om me heen en geniet van mijn momentje van leven, dat zo bijzonder is voor mij en zo'n minimaal deel van het geheel. Een geheel dat wij mensen absoluut nog niet kunnen overzien. Eendagsvliegen zijn we, en net zo nietig. Maar het feit dat er leven bestaat en dat wij in leven zijn is al zo'n mirakel dat ik er stil van wordt.

Over de zorgplannen een prima log van Jutvrouw
http://jutters.blogspot.nl/2012/11/deze-maand.html?showComment=1351928801792#c1014092610472609068

Een een leuke column uit de Volkskrant

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3341520/2012/11/02/Rutte-tegen-Samsom-Mijn-god-Diederik-wat-hebben-we-gedaan.dhtml

Fijn weekend!!

2 opmerkingen:

  1. Wij staan hier ook wel eens bij stil en voelen ons nietig. Je hebt het mooi beschreven. Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een mooie tegenhanger voor alle zorgen,die mensen nu maken.Wie weet zet het aan het denken. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen