zondag 18 november 2012

Voeten en vrouwenjagers.....

Heeft dat wat met elkaar te maken, welnee.

Eerst maar die voeten. Vrijdag kreeg ik een mail van mijn vriendin, de reflexzonetherapeute. Of het uitkwam dat ze zaterdag kwam. Ik antwoordde meteen JA!!!!!!
Ze is lang niet geweest en dat had een minder leuke oorzaak. In juni, tijdens een fietstocht in Frankrijk, is ze ernstig gevallen en had een beste hoofdwond en hersenschudding. Maar ook daarna had ze veel klachten van duizeligheid, misselijkheid, moeheid en elektrische stroompjes in haar armen. Ze zocht en vond behandelingen in België bij een hierin gespecialiseerde therapeut en dat hielp al heel wat, een tweede behandeling nog meer en opeens  bij een eenvoudige beweging schoot er wat los in haar nek en was de blokkade kennelijk  spontaan opgeheven. Al die tijd verbood ik het haar te komen. Ze kon nauwelijks auto rijden en een  behandeling van mijn voeten zou ook zeker teveel voor haar zijn geweest.
Enfin nu kwam ze en gaf me, al pratend , een behandeling. Er waren geen grote verstoringen bij mij te vinden, dus gaf ze een stevige 'gewone ' behandeling en dat heeft evengoed veel uitwerking. Meteen begon de reiniging op gang te komen, veel vocht lozen en naar de wc. Vannacht als een blok geslapen en nu een heerlijk loom gevoel en nog steeds veelvuldig naar de wc. Dat is een normale reaktie, maar het doet dus wel wat!
Was blij dat ze weer haar energieke zelf was, na iets wat makkelijk ernstiger had kunnen aflopen. De behandeling is dan een groot extra kado.
Dank A.!!!!!
Dan de heren Womanizers. Van de week las ik de biografie over Leonard Cohen uit en begon maar meteen in die van Mick Jagger. Twee heren die er wel pap van lusten!
Cohen, is zijn hele leven, zelfs in het zenklooster, van sex en vrouwen vervuld geweest. Hoewel hij nu 78 is, heeft hij het niet geheel afgeleerd, begreep ik. Mijn eerste indruk, klopt wel. Een imagebuilder, die in  vaak overkomt als een romantische bescheiden man, maar hoeveel daarvan een zorgvuldig door hemzelf opgebouwd beeld is, valt moeilijk te determineren. Hij is natuurlijk een goede dichter, songschrijver en heeft een indrukwekkend oeuvre op zijn naam, waar ik ook graag naar luister, maar ik heb altijd het gevoel, dat het niet de echte Leonard is die je in schijnbaar pure uitingen, tegenkomt. Als je goed naar zijn teksten luistert merk je wel dat hij erotisch erg aktief is, graag wat diepzinnig en mysterieus overkomt en voor (vrouwelijke) partners een ongrijpbaar mens is, die zich nooit door een relatie laat beperkten. Hij is wel een goede, hoewel vaak afwezige,  vader geweest voor dochter Lorca en zoon Adam (ook zanger). Hij is verknocht aan zijn zenleraar Roshi, die inmiddels over de 105 jaar oud is en waarvoor hij vaak als persoonlijk verzorger optreedt. Hij heeft vaak en lang in kloosters gewoond en dat lijkt oprecht te zijn, hoewel hij zich ook nadrukkelijk als Joods profileert en ook Balsekar (een hindu-guru) vaak bezocht.
Een erg eclectisch mens  is hij dus. Maar vooral ook een eigenheimer.
Als boek valt deze biografie tegen. De dame die het geschreven heeft Sylvie Simmons, is nogal vriendelijk voor de bard en schrijft meer over de tournees, opnames en andere werkzaamheden dan over de drijfveren, de persoonlijke zaken en de spirituele ideeën van de heer Cohen. Het is daardoor een nogal droge opsomming geworden van songs, muzikanten en ontrafelt de man zelf niet bepaald. Jammer.
Mick Jagger is natuurlijk ook een vrouwenverslinder, maar daar is ie nooit geheimzinnig over geweest, dat hij  exhibitionisch  is in zijn openbare optredens ook. Dat vind ik persoonlijk wat beter te accepteren. Ik ben nog maar in het begin van het boek, maar hoe droog dat van Leonard was, zo sappig schrijft Philip Norman. Wel eens te, want hoe vaak Micks lippen en tong niet genoemd worden.... het lijkt wel een roddelblad. Maar je leest het wel  net zo makkelijk weg. Verder verslag zal wel volgen (het is heel dik, dus dat duurt nog wel even).

2 opmerkingen:

  1. Ik lees eigenlijk zelden biografieën.
    Wat zalig dat je voeten weer zijn vertroeteld. Ik wist niet dat het zulke effecten kon hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn,dat je weer een voeten-shot kreeg.Je hebt wel geduld,om die biografie uit te lezen.Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen