maandag 19 november 2012

Toeten

van het www
Sinds een week of twee ben ik zelf weer eens vla en pudding aan het koken. Ik neem een halve liter van welke (Soja- of geiten- of gewone-) melksoort dan ook en kook er met maizena of griesmeel of boekweitgrutten pap( vla) of pudding van. Smaakmakers die ik gebruik; eikelcacao, rauwe cacao, kaneel, sinaasappelsap en sinaasappelsnippers,  rozijnen of welke soort gedroogd fruit dan ook, amandel poeder, en eventueel een restje jam. Als zoet gebruik ik rietsuiker, agave-siroop, maplesirup, appelstroop,vlierbessensiroop, diksap,  restje jam, honing en steviapoeder (ik gebruik een groene, gemalen blaadjes, waarbij de zoethoutsmaak wel deskundig gecamoufleerd dient te worden door andere ingrediënten) en kleine bitterkoekjes.  Genoeg voor twee of drie toetjes ( in mijn geval, als diabeet neem ik kleine porties). En mmmmmmmmmmmmmmm, smullen en ouderwets lekker. Ik experimenteer gewoon en heb nog geen enkel blèh recept gemaakt. De losse pols dient hier ook om mijn eigen smaak uit te vinden.
Deze toeten eet ik vooral als ik soep eet als hoofdmaaltijd. Geeft toch wat extra aanvulling.
Mijn stola/sjaal neemt al een beetje vorm aan. Ik haak nu steeds vier grannies aan elkaar met een flinke rand eromheen, en dat geeft al body. Leuk om te doen nog steeds.

3 opmerkingen:

  1. Klinkt lekker. Je brengt me op een idee. Als afwisseling van de havermout eens griesmeelpap als ontbijt.Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Was al lang van plan weer eens aan de zelfgekookte toetjes te gaan.
    Kwam steeds niets van. Na jouw enthousiast verslag ga ik morgen aan de slag.
    Gr. Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dacht even dat je een groot toetjesfeest had gegeven. Ik wil biinnenkort voor het eerst hangop en vanillevla maken. Gezellig he?

    BeantwoordenVerwijderen