vrijdag 9 november 2012

Bakkum

Soms gebruik je een woord en vraagt je af of dat wel een gangbaar woord is. Ik noemde iemand een "drabber" en vond het niet in het woordenboek terug, maar via internet bleek het een dialectwoord uit Bakkum te zijn. Ik kom daar nooit en geen familie die daar woont of gewoond heeft of geregeld kwam, dus hoe kom ik eraan?
Het betekent een vervelend persoon en zo bedoelde ik het ook, maar dit is toch een klein raadsel. Hoe komt een mens aan zo'n uitdrukking?

6 opmerkingen:

 1. Nooit van gehoord. Zo heeft het zeeuws ook heel typische woorden.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi woord! Blijven gebruiken hoor, ik had het denk ik zonder de vertaling ook begrepen. Maar dat leesplankje? Is dat het Helders dialect?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geloof dat het brabants is.

   Verwijderen
  2. Nee zeker geen brabants en ook geen limburgs. Misschien Drents? hihi kan nu iemand uit Drente reageren. Zo komen wij aan de oplossing.

   Verwijderen
 3. Volgens mij een noordhollands woord. Ik zelf kom oorspronkelijk uit Haarlem en heb jaren in Schagen en Alkmaar gewoond en gewerkt. Het woord drabber werd daar ook veel gebruikt. Bedenk me nu is het misschien een "bargoens" woord, want in Bakkun komen en kwamen veel Amsterdammers hun vakabtie houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn ouders komen uit de polder en van Wieringen maar ook daar wordt het woord veelvuldig gebezigd hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen