woensdag 3 oktober 2012

Water

van het www
Vannacht werd ik al een paar keer wakker van het geluid van regen die op de pannen en het raam sloeg, reden om lekker diep weg te kruipen en me weer in slaap te laten wiegen door de gezellige herfstsfeer.
Vanmorgen ging het nog te keer en had ik totaal geen zin om mijn warme droge holletje te verlaten. En kijk, dan is het tablet toch weer een grote aanwinst. Nog in bed bekeek ik op mijn gemak de blogs, de mail , de krant en de buienradar. Tegen negen eruit en toen zag ik al snel dat tegen half tien de regengordel gepasseerd zou zijn, dus een motivatie om snel op de scoot mijn ODINspullen op te halen. In de steeg was duidelijk zichtbaar dat er heel wat neerslag is geweest, want hier en daar was het enkeldiep volgelopen, verstopte putten? Ook in de stad was het een natte boel.
Voor kwart voor tien en ik ben alweer thuis en heb de kachel lekker aan, thee in de pot en een fleece-je op de bank.
Op tafel liggen mappen vol knipsels en foto's en andere documenten klaar om eindelijk de familiemap in te richten, zoals ik al zo lang van plan was. Gewoon een grote ordner, waarin in zichtmappen diverse hoofdstukken met familie , mijzelf en vrienden  worden gemaakt met alle bewaarde leuke memorabele tekeningen, foto;s briefjes, Sinterklaasgedichten enzovoort. Het zal opruimen in drie mandjes met bewaarspul en de historie makkelijker te bezichtigen maken.
Echt een klusje voor een herfstige dag.  

3 opmerkingen:

  1. Het schijnt vanavond echt te gaan spoken, lekker binnen blijven dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kijk dat is een mooie combinatie. Even droog een frisse neus halen en dan binnen naar de regen en wind luisteren. Zei zij die bij 20 gr in het zonnetje zit. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen