zaterdag 20 oktober 2012

Saturdaynews

Een heul dikke krant met veel bijlages, de boodschappen in huis,  thee in de pot, heul mooie muziek op Dylan, Townes van Zandt, gezellige lampjes aan om het grijs van buiten te compenseren.
van het www
 En dan lees ik over het dopinggedoe in het wielrennen en verbaas me. De geruchten gingen al lang, eigenlijk wist iedereen dat het zo moest zijn, en niemand deed echt wat. Men loog en liep om de waarheid heen, om de centen, om de roem, om ego's, om het leuke plaatje. Nu roept iedereen om het hardst wat een bedrog het wel is en hoe geschokt ze zijn. In de sport, en niet alleen in het wielrennen is het al jaren zo, dat als je niet betrapt bent, je schoon bent. Dat je doet wat het publiek(?? is dat zo???) de sponsor, de tv, de pers en blijkbaar iedereen van je verwacht en nu deugt er niemand meer en trekken de grootste vetkoppen (van alle boter op hun kop die nu smelt) een onschuldig gezicht en roepen om het hardst dat zij zo'n manier van sport bedrijven veroordelen.
Toch hebben die renners, met of zonder EPO of wat dan ook, zich het rambam gefietst, het is geen kwestie dat de drugs het voor je doen, nee, ze verhogen hooguit het vermogen dat je zelf al ontwikkeld had. Maakt dat hun prestaties niets meer waard? Als je bedenkt dat het gros wel gebruikte, is er nauwelijks sprake van concurrentievervalsing en heeft de sterkste (en slimste) gewonnen destijds. Ik wil het niet goed praten, maar zie niet in hoe sport echt schoon zal worden, zolang er zulke grote belangen meespelen.  Een echte oplossing is er, denk ik, niet, een mens is geneigd tot vals spelen, als er wat mee te winnen valt. Een neef van mijn vader was jarenlang een waterpolofanaat en vertelde al smakelijk over de rottige onderwatertrucks die werden uitgehaald om de tegenstander te hinderen.
We weten dat het worstelen zoals op tv is te zien en dat zeer populair is, één grote show is, een knap opgevoerde show, maar wel afgesproken werk. Hulk Hogan werd er rijk en gevierd mee, is dat erg? Ik hou er niet van en zal er dus niet naar kijken, maar gun het een ander wel.
Misschien is alle sport wel een beetje zo te bezien. Met Mart Smeets als opperclown.
Wie is de grootste hypocriet????

5 opmerkingen:

 1. http://trouwschrijvers.blogspot.be/2012/10/bedrog.html
  Pasquali kan het altijd zo mooi samenvatten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is goed, ja juist banken die niet alleen boter, maar een hele gesmolten walvis op hun hoofd hebben, spelen nu de vermoorde onschuld.

   Verwijderen
  2. http://trouwschrijvers.blogspot.be/2012/10/doom-and-gloom_20.html
   Dit is ook wel iets voor jou. Veel plezier.

   Verwijderen
 2. Jammer he,dat er bijna geen pure sport meer is. Juist het kunnen van het menselijk lichaam en geest zou zo boeiend zijn.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen