woensdag 17 oktober 2012

Ha..ha...ha...chee!!

van het www
Echt weer om iets herfstachtigs op het menu te zetten. Ik koos voor hachee, alleen niet met draadjesvlees (hou ik niet van en kies vandaag voor vega), maar tofoegehakt doet het ook prima. Een paar flinke uien erbij aanbraden, als het kleurt en lekker ruikt, gaat er laurierblad, kruidnagel, een scheut appelazijn en wat water, natuurlijk ook peper en zout en een dikke plak ontbijtkoek bij. Lekker een hele poos laten stoven en ik eet het met een stampje van raapstelen en piepers. Morgen ws met bietjes en de rest kan ingevroren voor een makkelijke dag.
Wat kan goedkoop en simpel toch heerlijk zijn.
Behalve om de uien, heb ik geen reden tot huilen, de buum heeft de dakafvoer ontstopt, dus de regen kon geen kwaad.

6 opmerkingen:

  1. Mijn lievelingsgerecht hachee en ik maak het exact op dezelfde manier maar dan wel met runderstoofvlees, zalig. In de laatste Allerhande staan de heerlijkste stampjes, ik maakte gisteren die met prei, roomkaas en gerookte kip. Aanrader en die kip kan er ook uit. Ook budget en ook heerlijk!
    Eet smakelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben de afgelopen dagen hachee gegeten. Heerlijk!Wonderlijk,dat bepaald weer trek in een speciaal gerecht oproept. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker he, herfsteten! Hier indisch stoofvlees voor manlief en pompoensoep voor mij. Je variatie op hachee klinkt ook interessant, misschien ook maar eens proberen...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik eet ook vaker hachee maar dan met runderpoulet. En doe er nog stroop en ketjap manis bij.

    BeantwoordenVerwijderen