zondag 15 juli 2012

Kermis

Vanavond breekt de kermis weer op. Heerlijk; rust in de tent, geen stroom kermisgangers meer langs het huis, geen lawaai (al viel het erg mee door de voor mij gunstige windrichting), normaal doorgang uit steeg en in de straten vlakbij en geen wegwaaiende rommel overal.
Het is weer gebeurd!
Verbazingwekkend vind ik altijd het verschil in tempo van opbouw en afbraak van dit spektakel; eind juni komen de eerste attracties en stroomt het langzaam in de loop van de week vol, vrachtauto;s laden uit en tot in de nacht wordt dagenlang doorgewerkt om vooral de grotere dingen op te bouwen. Op de laatste zondagavond, wordt achter de schermen al ingepakt wat niet direct noodzakelijk is, en als je op maandagochtend kijkt is 80 % al weg. De rest volgt binnen 1 à 2 dagen en er is geen spoor meer van over. Ze werken kennelijk heel efficiënt om zo snel mogelijk op de volgende kermisplek aanwezig te kunnen zijn.
Ondertussen zijn de renners van de Tour in de Pyreneeën gearriveerd, Wiggins nog niet serieus aangevallen en gebruik ik mijn tablet als tweede scherm om aanvullende info te vertonen. 's Avonds lees ik al op het ding mijn gedownloade boeken/gedichten/pdf-jes etc. Het is een prima E-reader, en je kunt er muziek bij afspelen, als je wilt of even tussendoor een spelletje Kwaaie Vogels doen, en het nieuws/weer/ de blogs  of wat dan maar ook checken. Ook in bed, of in het zonnetje...... Decadent leven!!
Mijn dagen vliegen voorbij.

3 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk dat de rust morgen weer terug is in je buurtje. Door jou let ik nu op Wiggins bij de nieuwsuitzendingen. Leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is of ik je van tevredenheid als een kat hoor spinnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is toch luxe,twee schermen! Geniet van al die mogelijkheden. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen