dinsdag 24 juli 2012

De zon neemt over

Het is nu pas echt zomer en hoewel de voorspellingen al vanaf vrijdag minder weer opgeven, is het nu even genieten. Het was in de stad tijdens de Juttersmarkt eindelijk niet druk, de meeste mensen trekken richting strand, dus ik kon me ongegeneerd over de braderie bewegen. Zag al vele mensen die kans hadden gezien een kreeft te imiteren, pijnlijk om te zien zelfs.
Voor 11 uur al 26 graden, daar zijn we niet aan gewend, dus ervaren het al snel al snikheet. Ik blijf een beetje uit de zon en ga straks nog wel even de dijk aandoen voor een fris windje.
Den Helder is vaak gezegend met minder heftig weer dan elders, de winters zijn zachter, de zomers koeler, dat ligt me wel!
De invalzorgjuf van gister was weer een superaardig mens die me goed hielp en meteen in love was met de katten.
Zondagavond genoot ik enorm van Zomergasten. Jan Leyers, de nieuwe gastheer is plezant, rustig en respectvol en Hennie Vrienten had veel interessante fragmenten uitgekozen oa. uit de film Into the silence, over een monnikenklooster, een film die ik ook geweldig vind. Het is een erudiet mens met grote liefde voor poëzie en dat leverde een mooie avond op, vooral met het tweede scherm op mijn tablet waarop extra info te zien was.
Het leven is zo rijk als je zelf wilt zien.

3 opmerkingen:

  1. Wat een grappig plaatje. Nee, mij zie je niet zonnebaden en op het heetst van de dag zit ik heerlijk koel binnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond Zomergasten ook aangenaam om naar te kijken. Er waren kritieken dat het te weinig diepgang had. Ik vond het heerlijk rustig en ontspannend, een uitzondering in de drukte die in veel programma's voorkomt en waar je niet met plezier langere tijd naar kijkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb ooit Leyers reis naar Mekka gezien. Ook zo mooi.Geniet van het mooie weer. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen