zaterdag 9 juni 2012

Yes!!!!!

van het www
Een poosje terug kreeg ik van Marije van Roerend Goed het boek   Yes_Man van Danny Wallace;
 Via de link kun je het autobiografische verhaal van dit boek en de erop geinspireerde film (die het boek niet verfilmt maar wel de basis gedachte, met Jim Carrey in de hoofdrol) lezen.
Ik heb me goed vermaakt met het humoristische boek dat grappig en toch ook diepgaand is. De basisgedachte was; als je in een negatieve spiraal zit en je besluit consequent ja te zeggen op alles, wat gebeurt er dan. Nou van alles dus, je komt in elk geval in een leven vol uitdagingen en onbekende ideeën terecht. Je loopt risico en duikt in mogelijkheden die je nooit kende. In zijn geval loopt het goed af en wordt hij een gelukkig mens met een lieve griet aan zijn zijde en een opener blik op het leven.
De film is nog hilarischer dan het boek, wat natuurlijk een echt Jim Carrey-vehikel wordt.
Wat ik er zelf van heb opgestoken; durf uit je comfortzone te komen, of het nu door vaker Ja of Nee zeggen is en durf het avontuur aan. Laat angst je niet weerhouden, het leven is toch al onvoorspelbaar genoeg, dan liever er vol induiken. Je hebt meer spijt van dingen die je niet gedaan hebt, dan van die je wel deed, al lopen die ook wel eens minder goed af.
Bedankt Marije, ik heb het boek al doorgegeven aan een lieve vriendin die het wel zal waarderen!

3 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de tip. Ik heb het genoteerd. Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, ik zie een hand rechtsboven achter de stropdas. Ik denk dat iemand die stropdas omhoog moest houden om het er mooi wild uit te laten zien op de foto...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om te horen dat je het boek met plezier hebt gelezen! (de film vind ik zelf vreselijk trouwens, maar smaken verschillen)

    BeantwoordenVerwijderen