zondag 17 juni 2012

Arme Ome Lou

Niet de Palingboer, bedoel ik, maar Heer Reed, voorheen Velvet Underground, dichter, songwriter en erkend chagrijn voor organisatoren en interviewers.
van het www
Vrijdag concerteerde hij in Nederland met een zg terugbliktour. Ik las redelijk enthousiaste reviews, terwijl hij nogal wisselend in het nieuws komt vooral na zijn samenwerking met Metallica. Maar het is een grillig mens, alleen al dat hij nog leeft mag een speling  van de natuur heten, na zijn heftige jaren zestig zeventig en tachtig. Een turbulent leven van een ongemakkelijk mens die evengoed juweeltjes als tegendraadse experimenten kan voortbrengen.  Enfin de man is zeventig en treedt nog steeds op.
van het www
Ik heb hem nooit live gezien, helaas, maar vannacht droomde ik dat ik was uitgenodigd bij een exclusief optreden voor slechts een handvol mensen, speciaal voor een opname. Hevig verguld trok ik daarheen om al snel te ontdekken dat de vier jongeren in het gezelschap een paar akelige branieschoppers waren. Toen Lou begon te zingen lieten zij hun ware motief zien; zieken. Van hard en hatelijk lachen tot erdoorheen schreeuwen,  nare opmerkingen en gewoon herrie makend het optreden verstoren en Lou uit zijn concentratie halend. Eerst negeerde onze ster het gedoe, maar op een gegeven moment kon hij het niet meer uithouden en begon met de rug naar het publiek te staan, maar raakte evengoed hopeloos zijn tekst kwijt en klonk steeds valser.
Het publiek probeerde eerst met gewone opmerkingen de jongens tot stilte te manen, maar dat leek ze alleen maar aan te moedigen.  Een paar mannen probeerden ze daarop met kop en kont vast te grijpen , maar pas toen er roadies en beveiligingsmensen bijkwamen, lukte dit. De ellendelingen werden luid schreeuwend afgevoerd en inmiddels zat Lou in een hoekje met zijn armen om zijn hoofd heen te huilen.  Ik ging naar hem toe en hij liet zich door mij troosten. Mijn T-shirt werd nat van tranen en snot en als een klein kind huilde hij tegen mijn borst aan.
Toen ik wakker werd, was ik verbaasd dat mijn nachthemd droog was.....

2 opmerkingen:

  1. Bijzondere droom!
    Lou kickt ass (niet letterlijk) maar dat gebeuren met Metallica snap ik net als veel andere mensen ook niet. Ik uit het Metallicamp en jij uit het Reedcamp, snap jij het?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi beeld, Vlasje met een snotterende Lou Reed in haar armen. Jammer dat ik Freud niet ben.
    Naar iemand toegaan om te troosten, dat zit vast in je.

    BeantwoordenVerwijderen