zaterdag 7 april 2012

Veertje


Vanmorgen deed ik de luxaflex in de woonkamer omhoog en zag een veer voorbijdansen op de wind. Wat een prachtig beeld om het weekend mee te beginnen.
Hoewel het behoorlijk fris is, dus de buitenaktiviteiten worden opgeschort, heb ik voldoende binnendingen op de agenda staan en zal me zeker niet vervelen. Dat doe ik ook eigenlijk nooit. Zolang ik leesvoer, muziek, en tv en pc heb, ben ik nooit zonder leuke aktiviteiten.
Als kind al, het moeilijkste was voor mijn ouders de periode dat ik zelf nog niet kon lezen en veel ziek was, toen was voorlezen en het meekijken in albums van bv Thijsse waar mijn vader of moeder vertelde wat er te zien was mijn uiterste vermaak, naast tekenen.
Toen ik eenmaal kon lezen (met een jaar of 5 al een beetje, zelf geleerd, met 6 echt goed) moest mijn moeder wel vaak naar de bieb voor verse voorraad, maar dat kostte minder tijd dan al dat gevoorlees.
Het is nog steeds een groot genot, een fijn boek, en vooral ook mijn kennis vergroten en nadenken over wat ik tot me neem.

Op de website van Oprah las ik een stukje van de bekende Byron Katie over gedachten dat exact aansluit bij het stuk van gisteren. Grappig, dat noemen ze synchroniteit geloof ik .
http://www.oprah.com/spirit/Byron-Katies-Four-Questions

1 opmerking: