zondag 1 april 2012

levensverwachting

  Luister naar je leven. Elk moment heeft je iets te vertellen.  Frederick Buechner


Dat is een vreemd begrip, levens-verwachting.....
Je kunt het statistisch benaderen, er zijn mooie grafieken te vinden, maar ik ben geen gemiddelde vrouw. Ik leef al in reservetijd en met veel plezier, maar wel doordrongen van de eindigheid en  niet verwachtend dat ik ergens "recht "op zou hebben, niet qua levenslengte, niet qua de manier waarop mijn gezondheid zich ontwikkelt.
Nee, een echte verwachting heb ik niet, wel hoop, maar dat mag altijd, alleen is die hoop voor mij een echt sinterklaaslijstje van wensen, waarvan ik weet dat ik er niet op mag rekenen en dat je ook wel eens iets krijgt waarom je helemaal niet hebt gevraagd. Het is de kunst om te leven met wat er is en niet met spijt om wat er niet was/is, of met verwachtingen naar iets wat misschien nooit zal gebeuren.
Het leven is al een niet te bevatten iets, de dood is nog minder te begrijpen. Maar een ding weet ik wel; ik maak ergens deel van uit, dat mijn begrip verre ten boven gaat en het zal goed zijn zo als het is. Ik kan er niets aan veranderen dus mag ik opgaan in wat er is en kan er maar beter van genieten.  En dat is voldoende voor mij.

3 opmerkingen:

  1. Dat "goed zijn ,zoals het is"wat je schrijft geeft echte ruimte om te genieten. Juist van de mogelijkheden van "dat wat is".Je bent rijk Vlasje,ook aan inzichten. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg mooi verwoord. Zo sta ik er ook ongeveer tegenover.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi gezegd en de foto is ook mooi. Heb 'm onlangs nog ergens gezien maar weet niet meer waar. Intrigerend die mandala's/graancirkels in de velden.

    BeantwoordenVerwijderen