vrijdag 27 januari 2012

oven

Tot mijn schande moet ik bekennen dat de oven van mijn gasfornuis na de brand nooit echt is schoongemaakt. Daarom gebruikte ik hem ook niet. Het fornuis zelf is een vondeling , een jaren 50 (of nog ouder) plaatstalen, loodzwaar ding, dat het altijd prima heeft gedaan. Vanmorgen de koe bij de horens gepakt en samen met mijn hulp het ding leeggehaald en alles schoongepoetst. Kennelijk was hij vóór de brand ook al aan een schoonmaakbeurtje toe geweest, want er kwam een hoeveelheid bruin en zwart af, ongelooflijk. Maar de klus is geklaard en hij is al in gebruik genomen voor een lekkere tosti. Geen rare rookontwikkeling of vreemde luchtjes en een zalige warme lunch.  Wie weet kan ik wat recepten uit Home made (via de bieb) proberen.
Weer een stap in de goede richting! Ik beschouw het meteen maar als een kastje van de dag, al moet de la met bakspullen nog een keer aan bod komen.
Trouwens ik kreeg de tip(van Izerina geloof ik) dat Liefdes Logica van Helena Klitsie de moeite waard was om te lezen. Ik reserveerde het via de Bieb en ben erin begonnen. Met veel vreugde, dank voor deze goede tip, want het is een levendige beschrijving van een Nederlandse kenster van Oosterse religies, die vaak in India was en allerlei lama´s goeroes en andere verlichte personen bezocht. In dit boek beschrijft ze haar ervaringen in de vorm van een monoloog die gericht is tot haar Indiase geliefde Vikram. Mooie bespiegelingen en een goed inkijkje in India en de religieuze wereld daar.

2 opmerkingen:

  1. Ik dacht even jouw koppetje te zien verschijnen, maar het is Helena.
    Fijn weekend, geniet van je schone oven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dan zou je haar boek "moeder India"ook nog moeten lezen.Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen