vrijdag 13 januari 2012

Medicijnkastje

In de wc hangt een (wit) medicijnkastje. Vanmorgen kwam mijn hulp op het idee het eens open te doen en wat bleek; na de brand was het alleen van buiten schoongemaakt. Bruine aanslag en roet volop. Nu wordt dit kastje nooit voor medicijnen gebruikt (heb ik een grote diepe lade voor in de kamer) maar voor maandverband, inlegkruisjes, een zalfje en watten en dergelijke spullen. Het is nu schoon en van buiten en van binnen weer wit, met een voorraadje spullen die eerst in een los mandje een plek had. Veel kon weg en dit was letterlijk het kastje per dag, ware het niet dat ik in de kamer nog een mandje vond met allerlei mapjes en onderin wat verfspulletjes, die ook niet na de brand waren schoongemaakt. Nu; mandje schoon en leeg, de meeste verfspullen konden weg (aangetast) wat resteerde belandde in de hobbykast en de mapjes liggen op een uitzoek stapeltje. Tevreden.
Gister kwam de dame voor herindicatie van huishoudelijke hulp, en ik krijg voortaan 5 in plaats van 6 uur hulp. De wetten zijn weer veranderd. Enfin we moeten het er mee redden.

4 opmerkingen:

 1. Ja, helaas wordt overal fors bezuinigd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer Vlasje. Want één uur minder hulp betekent veel meer dan één uur minder energie voor leuke dingen. groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad, jammer dat daarop ook al bezuinigd wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb je weer mooi voor elkaar, dat kastje. Jammer zeg dat er op zulke dingen bezuinigd moet worden. Sterkte ermee!

  BeantwoordenVerwijderen