vrijdag 30 december 2011

Mijn eigen ruimtereis

André Kuipers zweeft in de ruimte, maar heeft allerlei apparatuur nodig om dat mogelijk te maken. Ik doe het zonder, en heb zelfs geen pilletje of poedertje nodig om mijn eigen ruimtereizen te maken. Als ik buiten ben en naar de natuur kijk en de lucht en de zee, is het zo onmetelijk groot en er zijn zulke krachten aan het werk dat het mijn begrip te boven gaat. Als ik 's avonds naar de sterrenhemel kijk en me realiseer wat een klein deel ik maar kan waarnemen van wat er is en misschien weet zelfs niemand op aarde hoe enorm die werkelijkheid is,dan verdwijn ik in de ruimte als een stofje dat dwarrelt in het zonlicht. Ik realiseer me dat ik deel uit maak van iets onnoembaar groots, iets dat alle voorstellingskracht voorbij gaat en wat niemand nog begrijpen kan. Misschien zal nooit een mens het begrijpen en dat hoeft ook niet, want je realiseren van een scherfje van dit enorme is al voldoende om jezelf gelukkig te prijzen er iets van mee te maken en dan begrijp ik dat het niet te begrijpen is, en dat je dat eigenlijk ook niet eens moet willen. Ervaar het met volle teugen.
Dat is meteen een van de dingen waarop ik me nog meer wil richten.
Aan goed voornemens doe ik al lang niet meer, maar door af en toe te recapituleren wat er zo allemaal voorvalt en hoe ik daar mee verder wil, kristalliseren zich dingen uit, die ik wel degelijk praktisch kan uitvoeren.
Ik wil veel ruis op de lijn met het Hele Al kwijt. Ik ga dus versoberen, opruimen, declutteren, zowel in geest als in het dagelijkse leven.  Nog meer basic dus om me vrijer te kunnen verhouden tot wat echt belangrijk is in het leven. Wat het uiteindelijk gaat worden? Dat zal ik vanzelf merken, op een bepaald moment is het Genoeg.

1 opmerking:

  1. Volgens mij lopen onze levenspaden wat declutteren en versoberen redelijk synchroon. Wonderbaarlijk is het dat we dan toch in hetzelfde schuitje zitten met een totaal andere achtergrond en leeftijd. Declutteren doe ik in mijn huis maar ook in mijn hoofd nu ik bij een coach langs ga. Alles lijkt in een stroomversnelling te komen ook, herken je dat?
    Dat gevoel van je eigen 'high' heb ik als ik naar het werk fiets in de ochtend met muziek op van een bepaald bandje. Echt zo'n sfeertje. Of als ik 's avonds laat weer terug fiets en de nevel naar beneden zie zakken. Zo mooi.

    BeantwoordenVerwijderen