dinsdag 29 november 2011

Computer

Een buurman kwam om hulp voor zijn laptop. Hij is er achter gekomen dat de versie van Office die op zijn laptop was meegeleverd, een proefversie was die inmiddels verlopen was. En nu........ Heb voor hem de gratis OpenOffice geïnstalleerd. Maar oei wat was dat ding traag. Na inspectie blijkt zijn harde schijf hartstikke vol te zitten. Grotendeels met programma;'s van de laptopfabrikant en een hoop Microsofttroep, waaronder ook vele proefversies die inmiddels ook verlopen zijn, waar hij helemaal niets mee doet. Tel daarbij een familielid op die een film van een begrafenis heeft upgeload en nogal wat nutteloze gadgets en je begrijpt meteen hoe het komt.
Wat een commerciele truc's worden toch ingezet om mensen allerlei troep aan te smeren en als ze dan naar de winkel teruggaan, omdat het niet goed werkt,  zegt die gerust; ja meneer is een verouderd model, u kunt beter en goedkoper een nieuwe aanschaffen. Bah.

6 opmerkingen:

 1. Wat goed,dat jij dit allemaal weet. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij bent dus echt een computerfreak zo te horen.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kun jij niet eens even bij mij langs komen.....?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat fijn dat jij hebt kunnen helpen zeg,

  hoe ruim j e al die ouwe troep op?
  hoe weet je dat je dsat hebt??

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je op ; alle programma's klikt (bij je startknop) zie je welke programma's je hebt geïnstalleerd. Via Config scherm, alle programma's, kun je die lijst nogmaals bekijken en door erop te klikken (soms met de rechtermuisknop) kun je kiezen om zo'n programma te verwijderen. Doe dit alleen als je zeker bent dat je het niet gebruikt of nodig hebt. Dat kan een wat geoefender gebruiker vast wel. Dat ruimt heel wat op en schept ruimte en snelheid.

  BeantwoordenVerwijderen