zaterdag 15 oktober 2011

WAS IK MAAR JONGER EN MOBIELER............

 

 

 Volkskrant:

Occupy-verzet verspreidt zich over Nederland

ANP/ Redactie − 15/10/11, 13:17
Demonstranten verzamelden zich vandaag op het Beursplein in Amsterdam. © anp
vk UPDATE Circa 1000 betogers hebben zich vandaag in Amsterdam verzameld voor de actie Occupy (bezet). Op het Beursplein stroomde het aantal mensen rond het middaguur al flink toe.
 • © anp
Ook op het Malieveld in Den Haag begon vanaf 12.00 uur een vergelijkbare actie. Daar verzamelden bijna 700 demonstranten zich om later naar het Plein te wandelen.

In Amsterdam zijn al veel sprekers aan het woord geweest. Een demonstrant zei: 'We moeten knokken, net zolang tot we winnen.' Een ander riep op door te gaan tot de verrijking aan de top is gestopt en hij maakte zich kwaad omdat 'alles kapot wordt bezuinigd.' Een paar demonstranten hebben spandoeken bij zich. Daarop is onder meer te lezen: 'Stop uitbuiting van mensen en aarde', 'Belast de rijken, haal waar het geld zit' en 'De beste manier van handelen is die met een gesloten beurs'. Ook kinderen doen aan de protestactie mee.

In Den Haag heeft een aantal demonstranten hun tent opgezet. Ze zeggen dat ze tot maandag mogen blijven. Ook hier namen verschillende sprekers het woord.

In Utrecht verzameldn inmiddels zo'n vijftig mensen zich om hun steun aan de Occupy-beweging te uiten.

Wall Street
De protesten volgen na Occupy Wall Street in New York die begon op 17 september en zich wereldwijd uitbreidden als een olievlek. Betogers spreken zich uit tegen de macht van banken, de inhaligheid van bedrijven en de in hun ogen falende politieke elite.

Wereldwijd

En ook in steden in Australië, Nieuw-Zeeland en verscheidene Aziatische landen gingen vandaag  honderden mensen  de straat op om te protesteren tegen de uitwassen van het kapitalisme.

In Sydney hadden circa 500 betogers gehoor gegeven aan de oproep van de wereldwijde Occupy-beweging. Ze hadden zich verzameld op de promenade Martin Place om te protesteren, aldus de Australische zender ABC. De actievoerders droegen spandoeken met teksten als 'je kunt geld niet opeten'. Organisator Josh Lees zei dat de demonstranten een kamp voor onbepaalde tijd willen opzetten.

Onder de betogers waren onder anderen leden van vakbonden, communisten en Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van het land.

Ook in Melbourne en de Nieuw-Zeelandse steden als Auckland, Wellington en Christchurch demonstreerden honderden mensen. Verder kreeg de oproep om te protesteren gehoor in onder meer Zuid-Korea, de Filipijnen en Hongkong.
Occupy mobiliseerde mensen via sociale netwerkmedia als Facebook en Twitter.

mailIcon print | |

8 opmerkingen:

 1. Wij zaten te twijfelen om te gaan....uiteindelijk liep het gewoon helemaal niet met de planning en wisten we niet zo goed wat te verwachten. We wilden namelijk de kindjes meenemen.
  Heb je deze al gelezen? http://www.nrc.nl/heijne/2011/10/15/revolutie/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Indirect protesteert je nu toch ook mee. Je hebt dit geplaatst en eigenlijk geeft je nu aan dat je dit een goed initiatief vindt. ;-)
  Ik sta helemaal achter dit protest, helaas ben ik ook niet in staat om mee te doen. Ook vanwege mijn lichamelijke problemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Indrukwekkend. Ik hoop dat het bij de doelgroep keihard binnenkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Men kan er lacherig over doen maar 2012 wordt wel het jaar van de transformatie. Maar naar wat....dat gaan we nog zien. In heel veel zaken komt er een ommekeer omdat het nodig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij wonen helaas te ver van de grote steden vandaan maar mocht dit zich uitbreiden naar provinciesteden zoals Eindhoven dan overweeg ik zeker om te gaan. Ik sta hier volledig achter, eindelijk komt het volk in opstand! Nu nog volhouden, dat is de enige kans op verandering. Voel je alleen niet schuldig dat je er niet bij bent, je doet al zoveel goed, ook dat is een bijdrage.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. er is al een verandering bezig, dat is niet tegen te houden:))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. om nou deie kids zo te laten gaan lopen:-)
  waarschijnlijk weten ze niet eens wat ze vragen,

  :-)

  blij dat je der weer was vlasje:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Daar kan ik niet meer lopen. Maar wel zelf de verandering zijn,zo veel mogelijk. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen