maandag 12 september 2011

Last van ADHD

Nee, ik heb het niet, maar veel anderen in mijn omgeving wel, en daar heb ik wel degelijk last van. Mensen die hun energie niet kwijt kunnen en daarom handgrasmaaiers veelvuldig hanteren net als boor- schuur en zaagmachines. Een buum die de trappen ettelijke keren per dag op en af dendert, een buuv die twintig keer per dag even naar haar dochter verderop loopt en boem die deur dicht en weer dicht en weer dicht. Ze zijn niet eens echt erg en vriendelijke mensen, maar af en toe wens ik mezelf op een hutje op de hei (ik kan daar wel tegen, zij niet). Steeds meer trek ik me terug in mijn eigen wereldje en voel me daar best ok bij. Ook festiviteiten zoek ik steeds minder op wegens, te druk, te lawaaiig, teveel indrukken. Ik beleef meer plezier aan een ritje op de dijk dan aan een braderie.  Meer aan een uurtje in een natuurgebied dan een verjaardag bezoeken. Meer aan lezen dan aan socialiseren. Soms moet ik mezelf echt dwingen bepaalde dingen toch te doen, omdat anderen dat op prijs stellen, en ik die anderen erg waardeer, of om niet in een kluizenaarschap te vervallen. Alhoewel, een monnik in een grot wordt in sommige culturen zeer bewonderd.

13 opmerkingen:

 1. Haha, het ligt ook altijd een beetje aan je energieniveau of drukte snel te druk wordt of niet. En lawaai/geluid op je af komt. Momenteel heb ik een laag energieniveau en dus ook geen zin aan drukte. Wel aan lekker kneuterig thuiszijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook zo'n kluizenaar en heb een hekel aan lawaai, drukte en storm. Gelukkig is het meestal rustig hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig hebben wij erg rustige buren. Die grasmaaiers... och zo lang het niet elke dag is vind ik het niet hinderlijk.

  Om naar andere mensen toe te gaan enzo, daar moet ik mezelf ook echt toe zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou ook niet van teveel lawaai en overlast maar waarom noem je dat ADHD? Veel mensen in mijn omgeving hebben ermee te kampen, slikken er medicijnen voor en doen trainingen om zo normaal mogelijk te kunnen leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou ja, herkenbaar dus. Mijn man ik zijn beiden rustliefhebbers en zitten 's avonds het liefst op de bank te lezen. Soms kijkt hij TV met koptelefoon op, kan ik rustig lezen of breien. Ook nooit gedacht dat ik zo zou worden want ik was best een feestnummer vroeger. Maar 't zal de leeftijd wel zijn en de hoeveelheid prikkels die ik niet meer kan incasseren. Zelf heb ik er vrede mee maar anderen vinden je vaak saai maar dat is dan jammer voor ze ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. MN, het IS ADHD bij deze mensen maar ze vinden het zelf geen probleem en zijn niet onder behandeling ofzo. Was dat maar waar! Ieder zijn eigen problemen en keuze voor behandeling ja of nee, maar ze hebben niet in de gaten hoeveel ze een ander ermee kunnen storen omdat het voor hen normaal is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Herkenbaar. En grappig.
  Ik zie het helemaal voor mij dat jij in de grond zit als monnik.

  En wat anders: google eens hoog-gevoelig.
  Mijn zoontje is dat en ik moet bij jouw posten er vaak aan denken dat jij er misschien wat van hebt?! Je weet maar nooit.

  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ADHD is wel duidelijk wat anders, maar tegenwoordig wordt die term overal voor gebruikt
  dit lijkt op asociaal gedrag, ik heb ook zulke achterburen:))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik ben ook liever in de natuur dan onder het volk hoor:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Áls ik lekker met mijn hond loop baal ik er al van als ik andere hondenuitlaters tegenkom. Sommigen hebben volgens mij een hond om sociale praatjes te hebben. Laat me denk ik dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn buren hebben geen adhd maar zijn 'gewoon' luidrichtig. Elke zomer weer moet ik zien om te gaan met de ergernissen die ik heb over het feit dat de buurvrouw de hele dag op luide toon in de tuin zit te bellen en zeker 20 keer per dag gebeld wordt. En dan heb ik het nog niet eens over de ruzies binnenshuis die we voortdurend horen tussen buurman en buurvrouw....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik kan me dit helemaal voorstellen! Ik houd ook niet van drukte en voortdurende geluiden. Dat hutje in de hei op de foto lijkt me heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik woon in een hutje op de hei en vind het heerlijk!! Groet en sterkte, Janthe

  BeantwoordenVerwijderen