zondag 3 juli 2011

Nog meer kefir-ideetjes

De amelanchier-bessen/gember kefir is een vondst. De gember heeft een heerlijke kick en de bessen zwakken het heftige een beetje af. Om oneindig vissen van ingredienten uit de drank voor het afschenken te voorkomen en de kefir korrels schoon te houden,  heb ik van oude vitrage (wel schoon natuurlijk) een lap geknipt, waar ik de losse dingen inknoop.
 De kefir is zo aangegroeid dat ik het nu gesplitst heb in twee flessen, waardoor ik meerdere smaken tegelijk kan maken en ik per dag een liter maak, als ik beiden 48 uur laat pruttelen( maar dan om en om, dus de ene dag de ene fles afgieten en de volgende dag de tweede fles). Een 24- uurs kefirdrank is nl. laxerend (wat ik niet nodig heb) terwijl die van 48 uur de zaak eerder stabiliseert.Ik vind het nog steeds erg lekker en dorstlessend. Het doet me geen kwaad in elk geval. Dank nogmaals, Spaarmoeder voor de kefir!!

1 opmerking:

  1. Ha, het is zo leuk om te lezen dat je er zo blij mee bent en je ook echt dingen uitprobeert.
    Die gember ga ik ook doen, heb net gember besteld.

    BeantwoordenVerwijderen