vrijdag 8 juli 2011

Kefirfratsen

Zoals ik al eerder berichtte, ben ik leuk aan het experimenteren. Gember is een prima toevoeging en dat is ook goed met allerlei vruchten te combineren. Groene thee, munt, citroenmelisse en gember samen geven een niet-zoete pittige drank die ik zelf erg lekker vind, maar misschien een beetje te mannelijk is voor velen. Nu heb ik gedroogde  gojibessen en cranberries met een zakje rooibosthee in een nieuwe lading gedaan. Het is op zich al heel leuk om te zien hoe de korrels op en neer dansen door de drank in wording en hoe ze boertjes laten in de vorm van koolzuurbelletjes. Het leeft en staat heel spannend op de vensterbank. Een sinaasappel met steranijs en kaneel is morgen klaar, ik ben benieuwd.  Fruit met enzymwerking op eiwiitten zoals ananas en kiwi, lijkt me ongeschikt, maar verder is er veel te proberen, ook met vers geperste( maar wel goed gezeefde) sappen.

1 opmerking: