zaterdag 25 juni 2011

Vuile stad

Dit weekend heeft Den Helder weer een aardige festiviteitenagenda. Het Jazzweekend speelt zich af door de hele binnenstad, bijna elke kroeg heeft wel live-muziek, wat op zich heel leuk is. Jaren terug werd dit gestart en - in een tijd waarin niet veel gebeurde- was meteen een groot succes. Zo groot dat ik me al snel niet meer de binnenstad in waagde, want je kon over de hoofden lopen, terwijl de cafés ook al stampvol waren. Das niks voor mij, dus ik vier het al lang niet meer mee. Vanmorgen toen ik richting markt ging, verbaasde ik me wel over de enorme puinzooi in de stad. Overal plastic glazen en blikje fris op de straat in grote aantallen, verpakkingen van shoarma, patat en dergelijke waaiden breed over straat, waar weer vele meeuwen en kauwen op af kwamen. Geen promotie voor de stad. De horeca lijkt er aardig aan te verdienen, kan er geen schoonmaakploeg vanaf? Dit soort afval heeft de neiging zich over grote gebieden te verspreiden, dus ook in mijn steeg en voor de deur, vind je al restanten. Zero waste , nooit van gehoord, zeker.

3 opmerkingen:

  1. Helaas moet er altijd volop alcohol genuttigd worden bij dergelijke evenementen. Ik wilde vandaag ook even de stad in maar bedacht me omdat de jaarlijkse motorraces hier weer aan de gang zijn. Gisteren is dat ingeluid met een groot spektakel in de binnenstad en de dag daarna kun je dan over de rotzooi lopen. Omdat ik me er groen en geel aan erger ga ik dus maar niet die kant op, hoef ik het ook niet te zien. Zero waste is nog ver weg wat dat aan gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vreselijk. Ik kan me daar ook zo aan ergeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik snap niet,dat al die mensen die rotzooi gewoon op sstraat gooien. Of zijn er te weinig afvalbakken?@ mijn knie geeft minder pijn.Lopen blijf qua afstand nog hetzelfde. Fietsen gaat beter en verder Als mijn hoofd stabiel is,kan ik de grenzen op gaan rekken. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen