donderdag 2 juni 2011

Stuff

Door het blog van Duurzaam Sparen kwam ik er eindelijk toe om het filmpje The Story of Stuff en meteen maar ook The Story of Cosmetics  en The Story of Bottled Water (allen op YouTube of op de site van Story of Stuff) te bekijken. Omdat ik al heel lang bewust ben van de problemen van onze consumptiemaatschappij en er veel over lees, of docu's erover bekijk of er op Koekel, ben ik me al van het meeste bewust. Toch zijn dit filmpjes die eigenlijk verplicht zouden moeten worden op bv scholen en andere educatieve instellingen. Ze vertellen beknopt en duidelijk wat het probleem is en hoe groot het is en hoe we ervan onbewust worden gehouden door fabrikanten en regeringen. Het zijn goede bewustmakers, deze docu's en heel leerzaam voor degenen die zich er nog niet of nauwelijks in verdiept hebben. Als je met de info hieruit de winkel ingaat kijk je beslist met andere ogen naar veel spullen.
We hebben nog een heel lange weg te gaan voor we met een gerust hart ons hoofd op ons kussen (vol giftige brandweerders en insectenbestrijders) kunnen leggen.
Via de site http://www.ncv-cosmetica.nl/nl/ kun je diverse publicaties bestellen (sommigen zelfs gratis of te downloaden) over de ingredienten in je cosmetica.

3 opmerkingen:

  1. Dat zei ik ook al: verplicht tonen op scholen e.d . Helaas steken nog veel te veel mensen hun kop in het zand en de mensheid dom houden is al van alle tijden. Gelukkig zijn velen zich wél bewust van wat er werkelijk gaande is. En dat het niet fijn is om naar te kijken dat klopt, maar wel verhelderend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die filmpjes ken ik niet en ga een keer kijken. Vroeger draaide ik in de les een documentaire van Brigitte Bardot over de bio-industrie en alle ellende. Per klas werd er gemiddeld eentje spontaan vegetarier. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Altijd weer schrikken als je nadenkt waar we mee bezig zijn.

    BeantwoordenVerwijderen