woensdag 29 juni 2011

Heerlijk fris

Het is buiten weer fris, binnen nog niet helemaal, de warmte blijft lang hangen, maar buiten is het door plenty regen en een temperatuurval goed afgekoeld. Ik leef helemaal op. Toen ik vanmorgen mijn bio-boodschapjes ging halen, regende het zachtjes en ik ben expres zonder jas eropuit gegaan. Daar knapt een mens van op!

De waterkefitr slaat goed aan,  er zijn veel belletjes te zien en de korrels drijven naar boven toe. De hitte heeft ze dus overleefd bij de post. Inmiddels ook een plastic vergietje aangeschaft, want contact met metaal schijnt niet op prijs te worden gesteld. Op internet is veel te vinden over deze kefir, die een probiotische drank schijnt op te leveren die veel goeds in petto heeft. Baat het niet, dan schaadt het ook niet, denk ik dan. De gebruikte suiker dient grotendeels als voeding voor de korrels, dus de uiteindelijke drank die ontstaat, zal hooguit een klein beetje per glas bevatten, evenals een heel klein beetje alcohol. Niets om je dus ongerust over te maken. Zelfs candida schijnt er toch goed op te reageren, wat bewijst dat de gunstige eigenschappen, de potentieel minder wenselijke, overheersen.  

waterkefir

4 opmerkingen:

 1. Hier is alles ook zo heerlijk opgefrist. Nu nog even sprokkelen, want de hele achtertuin ligt vol bladeren en takken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ha ha, dat van die alcohol wist je dus al. Proost hoor, hips ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat lijkt dat op kombucha.Geniet er van en misschien doen je darmen mee. groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ook alles opgefrist. Mooie foto van dat blad met druppels erop.

  BeantwoordenVerwijderen